Leffe Ruby

Leffe Ruby
Informatie

Leffe Ruby is een robijnrood, verfrissend bier dat ontstaan is uit de unieke combinatie tussen het abdijbier, een fijne toets van rozenhout en het delicate aroma van rode vruchten.

“Enkel ervaren handen slaagden erin om de eeuwenoude handelingen onder de knie te krijgen die Leffe Ruby de typische rode kleur en smaak van een abdijbier bezorgen. De natuurlijk frisse smaak en de subtiele toetsen van kruiden, rode vruchten en rozenhout brengen uw smaakpapillen meteen in vervoering. Maar in een Leffe kelkglas onthult dit bier pas écht al zijn charmes.”

Leffe Ruby is een bier van hoge gisting dat bereid wordt met dezelfde gist als de andere Leffe bieren. Zijn naam verwijst natuurlijk naar de kleur: transparant en schitterend als een robijn. We voegen vliersap en rode vruchten toe om hem zijn typische kleur te geven, aardbei en framboos voor een verfijnder aroma en bosbes voor wat frisse zuurte. De gist zorgt dan weer voor zachte toetsen van fruit en vanille. En met een beetje oefening herken je ook houtige toetsen van rozelaar.

Leffe Ruby is overheerlijk bij aperitiefhapjes met verse geitenkaas en rode vruchten of met rauwe ham en meloen. Dit bier bevat 5% alcohol en wordt best bij een temperatuur van 5°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen.

Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Bevat rozenhout en rode vruchten