Lavas

Lavas Bron lesitedujardinier.fr

Lavas (Levisticum officinale) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae oftewel Apiaceae). De plant is ook wel bekend onder de naam maggiplant, hoewel het geen ingrediënt is van het originele recept van Maggi. Lavas is een kruidachtige plant die afkomstig is uit Zuid-Europa. De Romeinen verspreidden het kruid met hun veroveringstochten door Europa. Momenteel is de soort te vinden in heel Europa, Noord-Amerika maar ook sporadisch in het noorden van Thailand.

De plant groeit alleen op zeer voedzame grond, is waterminnend en kan hoger dan twee meter worden. Lavas heeft holle stengels en grote schermen.Zowel de bladeren als de zaden worden gebruikt in de keuken en hebben een selderijachtige smaak. Bladeren worden gebruikt in stoofpotten, salades, sauzen en soepen. Het zaad wordt gebruikt om brood smaak te geven. Lavas kan gebruikt worden als smaakversterker. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Lavas)

Lavas, in de volkstaal ‘mankrachtwortel’, werd door de Grieken en Romeinen gebruikt als een geneesmiddel tegen alle kwalen. De wortel van de lavas bezit sterke geneeskrachtige etherische olie, die verwarmend, prikkelend en slijmafdrijvend werkt, en dan speciaal op het onderlijf, de zenuwen en de huid.  Op die manier kan het erg de geslachtsdrift stimuleren.  Lavas zijn trouwens aanverwant aan selder, wat ook opwekkende eigenschappen toegedicht wordt. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant