La Cress

La Cress
Informatie

Elders werd reeds verwezen naar de weldadige eigenschappen van waterkers. Het zou niet alleen rimpels helpen verdwijnen en welke vrouw wil niet op haar mooist zijn voor haar minnaar. Daarenboven helpt het bij intense inspanningen  en wie een lang liefdesspel voor zich heeft, kan wel wat energie gebruiken. Waterkers verhoogt het aantal belangrijke antioxydante vitamines. Waterkers is een caloriearme groente die rijk is aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A en C. Bovendien heeft waterkers een gunstige werking op de zenuwen en hoge bloeddruk. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

“La Cress”, is bier op basis van het erkende streekprodukt "Haspengouwse Waterkers".   Broer en zus Frank en Christel Vansimpsen telen al jarenlang waterkers. Ze zijn de derde generatie van het familiebedrijf dat is gevestigd in de Belgische provincie Limburg In 2010 namen Frank en Christel het bedrijf Sint Lucie officieel over van hun ouders en breidden sindsdien ook verder uit. Momenteel is St-Lucie het grootste waterkersteeltbedrijf in België. Waterkers werd ten tijde van de Kelten gebruikt om bier zijn bittere smaak te geven, dus lang voor er sprake was van hop. Eerste tests op basis van de waterkersplant zelf gaven niet de gewenste smaak zodat men nu waterkerszaad toevoegt tijdens het brouwproces.
La Cress is een blond bier van hoge gisting, met hergisting op fles met 6,5% alcoholgehalte. Het draagt duidelijk een kruidige toets mee die het bekomt door de toevoeging van het waterkerszaad tijdens het kookproces. Naast de natuurlijke bitterheid van waterkers is er ook een mooi hop aroma dat verkregen wordt door het gebruik van 100% Belgische hopsoorten.
Brouwerij : In opdracht van waterkerskwekerij Sint-Lucie gebrouwen door brouwerij Anders 

Alcoholpercentage: 
6,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat waterkerszaad