Kutbier

Kutbier
Informatie

Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders, brouwende vrouwen uit het Nederlandse Den Bosch, maken bij bierliefhebbers in heel Nederland de tongen los met hun Kutbier. Het bier is een ode aan 'de Bossche Kut'. Dat is een vrouw uit de volkse buurt van Den Bosch. Hun eerste brouwsel, goed voor een paar duizend flesjes, was na zes dagen uitverkocht.
De brouwende vrouwen, Janneke en Mary-Jane, zijn stomverbaasd en blij dat hun Kutbier zo succesvol is. "We zijn op Facebook wijd verspreid, overal kun je ons terugvinden", zegt Pieters. "We staan er zelf versteld van hoe groot de vraag is en dat mensen het zo leuk vinden".

Volksvrouw met onnatuurlijke haarkleur
Het bier is een ode aan de Bossche volksvrouw, ofwel de Bossche Kut. "Een Bossche Kut is een vrouwtje met een heel onnatuurlijke haarkleur, die heel veel make-up draagt en vaak op een brommertje door de stad rijdt", vertelt Mary-Jane Snelders. Die voegt er aan toe dat de Bossche Kut in veel gevallen de naam Anita, Sharon of Jane draagt. (http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2497366/2015/10/21/Kutbier-door-vrouwen-gebrouwen-doet-Nederlanders-watertanden.dhtml)

Blond met pruimen
Aan de receptuur heeft Pieters een half jaar gesleuteld. "Het is een blond bier met pruimen. Het is geen muffe pruim. Samen met korianderzaad geeft dat een frisse smaak aan het bier." Pieters weet waar ze het over heeft want ze is afgestudeerd aan de Hogere Agrarische School voor Food Design & Innovation.  Volgens het etiket heeft het 6,3% alcohol. Het bier is gemaakt met pruimen.

Brouwerij Boegbeeld  https://www.facebook.com/brouwerijboegbeeld/posts_to_page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info vind je ook op deze blogpagina http://bierliefde.nl/kutbier-een-ode-aan-de-bossche-kut/

Kutbier brouwers

 

 
Alcoholpercentage: 
6,3%
Kenmerken
Soort bier:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Of de naam 'kutbier' nu onmiddellijk sensuele gevoelens doet oproepen is twijfelachtig, maar aangezien de naam toch in de sensuele sfeer zit, willen we het hier toch opnemen. We vonden overigens nog een ander bieretiket met dezelfde naam. Grappig zijn wel de onderschriften op de etiketten, respectievelijk 'Blond met pruimen' en 'Blonde Bossche kut' of het etiket hieronder met titel 'Ode aan de Bossche Kut, enz.'  Het bier is ook gemaakt met pruimen wat afrodiserend kan werken.

 
Extra informatie

Bron HBvL

Kutbier