Kruidnagel

Kruidnagel

Kruidnagel is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer overheersende smaak. De “nagelen” zijn in feite de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum, synoniemen: Eugenia aromaticum en Eugenia caryophyllata), die inheems is in de Molukken (Oost-Indonesië) en de Filipijnen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kruid...)

Kruidnagel is een veel gebruikt kruid in de keuken, in onder andere speculaas, glühwein, whisky toddy, stoofgerechten. Het wordt dikwijls meegekookt met rode kool en met wild, en vormt een bestanddeel van het curriemengsel. De kruidnagelen zelf moeten niet gegeten worden, want zelfs na lang stoven hebben ze nog een zeer sterke smaak.
Toepassingen in de geneeskunde: kruidnagel werkt verdovend bij tandpijn, is antibacterieel, antiseptisch, ontstekingswerend en antiviraal. Het wordt dan ook gebruikt bij tandpijn, milde slijmvliesontsteking van mond- en keelholte en keelpijn. Kruidnagel beschermt tegen het ontstaan van maagzweren doordat het de zuurtegraad van het maagsap vermindert. Kruidnagel werd vroeger ook wel in het bier gedaan als medicijn.

Kruidnagel is een specerij met een heel uitgesproken geur en smaak, maar verwerkt in een drankje geeft het een uitstekend resultaat.

Kruidnagel warmt het lichaam op en dat kan natuurlijk nooit kwaad in de slaapkamer volgens Viva. (http://www.viva.nl/sex-en-liefde/kr...)
Ook helpen kruidnagelen tegen geestelijke en fysieke vermoeidheid wat inzake seksleven altijd meegenomen is. Kruidnagel bevat veel vette olie, wat niet bevorderlijk is voor het bierschuim. Men moet dus opletten bij het gebruik in bier. De standaarddosis bedraagt ongeveer 1 nagel per 40 l.

Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

Leuk om weten

Voorbeelden: de oude Liefmans Glühkriek, Kerstvuur (Pirlot).

Kerstvuur Pirlot