Komkommer

Komkommer commons.wikimedia.org

De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De tegenwoordig gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bestuiving of bevruchting de komkommer uit groeit. De gele en witte komkommer hebben wel vrouwelijke en mannelijke bloemen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Komko...)

Komkommers zijn rijk aan silica. Silica is een component die helpt bij het ontwikkelen van sterk en gezond bindweefsel in de spieren, ligamenten, pezen, kraakbeen en het bot. Artsen adviseren vaak komkommersap vanwege het hoge gehalte aan siliciumdioxide om een gezonde en heldere huid te creëren. Het komkommerextract wordt vaak gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten huidaandoeningen, zoals zonnebrand en zwelling onder de ogen. Ascorbinezuur en cafeïne zuur zijn de twee essentiële componenten in komkommers die waterverlies van het lichaam voorkomen. Dit zijn enkele van de redenen waarom komkommers toegepast worden bij diverse huidproblemen.

Komkommers zijn goed voor de nieren en helpen bij het voorkomen van verstopping. Komkommers zijn een perfecte mix van vezels en water. Daarom helpen komkommers om uw lichaam te beschermen tegen zowel constipatie en nierstenen. Door het drinken van komkommersap, kunt u zowel vezels en water op hetzelfde moment consumeren.

Onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de Amerikanen de voorkeur geeft aan een komkommer rijke salade. Zo een salade is namelijk een geweldige manier om uw vezelinname te verhogen. Komkommer is ook een goede bron van vitamine C, silica, kalium en magnesium. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

Door het hoge watergehalte en de lage calorie inhoud is komkommer een ideaal voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen. De vezels in de komkommer zijn goed voor de spijsvertering. Dagelijks komkommer eten is een natuurlijk hulpmiddel tegen chronische constipatie.

De vorige avond te veel gedronken en nu last van een kater? Dan had je beter een komkommer gegeten voor het slapen gaan. De groente bevat voldoende vitamine B, suikers en elektrolyten om belangrijke voedingsstoffen aan te vullen en de hevigheid van een kater te verminderen. (http://www.libelle.be/gezondheid/32...)

Volgende eigenschappen worden aan komkommer toebedeeld : ontzurend vb. bij reuma en jicht, vochtafdrijvend, bij hoge bloeddruk, nierkwalen, vochtophoping, hartkwalen, nier- en blaasstenen, constipatie, diabetes (in grote hoeveelheden vermindert het de behoefte aan insuline), bloedsuikerspiegelverlagend, huidreinigend, bloedzuiverend, overgewicht, koorts

Komkommer is één van de beste geuren om opwinding bij vrouwen te stimuleren, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Waarom precies de geur afrodiserend werkt, weet men niet.
Misschien dat men onbewust de associatie maakt met de vorm van de komkommer en daardoor afrodiserende eigenschappen aan de komkommer toeschrijft. (Van Killegem, W. & Van Laere,S. 2007).  Eet komkommer en ruik eraan. Een studie heeft namelijk aangetoond dat vrouwen opgewonden raken door de geur en smaak van komkommer. De bloedtoevoer naar de vagina zou zelfs met 13 % verhogen. Tikkeltje raar, maar als het helpt...

Komkommer is één van de meest gebruikte natuurlijke seksspeeltjes. Het wordt vaak net als een banaan gebruikt als dildo in pornofilms, maar of het allemaal heel veilig en hygiënisch is, is toch te betwijfelen.

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant