Klootzakske

Klootzakske
Informatie

Het Klootzakske dankt zijn ontstaan en naam aan een weekend onder vrienden. Voor dit weekend – thema maffia – werd door de organisator een biertje gebrouwen. De vrienden zorgden echter met de traditionele “kloterie” voor hilariteit. Want na de kidnapping van het bier bij de brouwer werd een nakende drooglegging van het weekend afgewend door het bier er binnen te smokkelen – gelabeld “Klootzakske". Achter de Klootzakskes staat steeds een Hete Klinke! Dit biertje is dan ook gebrouwen als ode aan onze sexy topwijven. Een gewillig blondje zacht van smaak en met een mild alcoholpercentage. Voortaan klinken de Hete Klinken samen met de Klootzakskes… Santé!

Een biernaam voor grappen en grollen op café, gemaakt door een bende geschifte vrienden. Zij noemen dit een bier met ballen.  Het ruikt niet erg aangenaam schrijft HBvL 29/10/2022.  Toch ontdekt je neus viooltjes en houtachtige toetsen. Bizarre smaak, even wennen.  Dik bier.  Volmondig. Dan trek je naar een wei met paarden en paardenbloemen. Lange houtachtige bitterheid.

Geproefd in Bierhuis Kulminator in Antwerpen.

 
Alcoholpercentage: 
7.5%
Kenmerken
Soort bier:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Je zou kunnen zeggen dat naam niet echt sensueel is, maar de verwijzing naar een bier met ballen enz. kan wel erotiserend werken. Misschien geeft een vriendin dit bier wel aan haar vriend wanneer hij haar voor de zoveelste keer bedrogen heeft.

 
Extra informatie