Klets

Klets
Informatie

Het eerste bier van brouwerij Bier & Karakter kreeg de naam ‘Klets’. Een homoniem met een veelvoud aan betekenissen.

Het is  een amberkleurig, complex bier van hoge gisting. Het krijgt zijn unieke smaak door het gebruik van vier soorten hop uit Poperinge. Het heeft een aangename bitterheid en de smaak wordt meestal omschreven als pittig, kruidig, licht gepeperd en volmondig tot romig. Met zijn acht graden alcohol ontstond er zo een karaktervol bier. Op 26/12/2013 werd Klets erkend als 100% West-Vlaams hoeve-en streekproduct.

In oktober 2012 besloten de drie om een bvba op te starten onder de naam ‘Bier & Karakter’. In de zaak hebben ze elk hun eigen taak. Chris Bruynooghe is de technische, administratieve kracht. Chris Callewaert ontfermt zich over de boekhouding en Brecht verdiept zich in het schrijven van de recepten.  ‘Klets’ ontstond op het einde van 2012 en werd voor het eerst in grote hoeveelheid geproduceerd bij brouwerij Deca in Woesten. Tot op vandaag brouwen ze nog steeds daar, in afwachting van de installatie van hun eigen brouwerij in Moorslede. Ondertussen zijn de drie brouwers volop bezig met het experimenteren naar nieuwe, karakteristieke bieren met nieuwe brouwtechnieken.

 

Alcoholpercentage: 
8%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Mooie naam : klets verwijst naar een gezellige babbel onder vrienden of geliefden. Op het etiket staat een knappe jonge dame of naar keuze een knappe jonge heer.

Extra informatie

Klets