Klepperman

Klepperman
Informatie

Klepperman is een witbier met kiwi en koffie. Het fruitige witbier werd in augustus 2015 gelanceerd door brouwerij De Mouterij uit Eindhoven.Klepperman is een witbier gebrouwen met 100% kiwi pulp en lokaal gebrande koffie. De mooie mint kleur van het etiket en de zegel met lak zijn geweldig!

Visueel
Mango-achtig, een donker geel/oranje kleur met een mooi wit schuim van fijne belletjes.
Mooi bier om te zien, mistig met een lichte pareling.

Geur
Kiwi en “gekookte groenten” is de aanvankelijke geur. Het is een niet al te aangename geur en de koffie ruik je niet direct.
Later bespeurt men toch het “vleugje” koffie.

Smaak
Wat maakt de geur nog uit als de smaak super is?! Je proeft een licht fruitig, verfrissend bier met een mooi licht kiwi zuurtje en heel subtiel gebrande koffie. Helaas proef je ook een klein beetje de “gekookte groenten”, maar gelukkig gaat deze smaak snel weer weg en ontstaat er een heerlijke, dorstlessende afdronk.

Biermoment
Het is een echt zomer bier! Maar de zegel vraagt er om dat je dit bier op een speciaal moment openmaak.

Weetje
De koffie is niet zomaar in het gistvat gegooid, maar is helemaal geïntegreerd in het brouwproces!

De Mouterij is in 2015 opgericht en experimenteert naar unieke smaken mout. Naast Klepperman heeft de brouwerij meer interessante bieren zoals bijvoorbeeld de Bos Breker. Een Baley Wine met een vleugje mos en gras.

Bron : http://bierliefde.nl/klepperman-wit...

Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Het bier bevat koffie (koffiebonen) en kiwi, beiden zijn afrodiserend. Verder heeft het flesje een mintgroene kleur en moet je het zegel van het flesje breken om te openen wat een extra dimensie aan het bier geeft.

Extra informatie