Kiwi

Kiwi Image by maja7777 from Pixabay

De kiwi of Chinese kruisbes (Actinidia chinensis) is de eetbare vrucht van een snel groeiende slingerende klimplant. De vruchten van de gewone kiwi zijn gewoonlijk langwerpig ovaal van vorm, hebben helder vruchtvlees met een witte kern en een ring van zwarte pitjes rondom deze kern. Schijfjes kiwi worden vaak als decoratieve garnering van gebak, salades en dergelijke gebruikt, maar de vrucht kan ook in zijn geheel worden gegeten (met of zonder schil). (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kiwi_(fruit))

De kiwi is heel voedzaam. Hij bevat meer vitamine C (1 kiwi = 166% van de dagelijkse behoefte) dan veel andere fruitsoorten en is een goede kaliumbron. Kiwi's bevatten ook het cholesterolverlagende pectine, verder aminozuren, bètacaroteen, foliumzuur, magnesium, koper, zink, fosfor, mangaan, vitamine A en is het een vetarme bron van vitamine E. Verder bevatten ze koolhydraten, eiwitten en zeer weinig vet. De kiwi kan niet met melkproducten gegeten worden, omdat het enzym actinidine de eiwitten afbreekt en het geheel een bittere smaak geeft. Ditzelfde enzym breekt ook gelatine af. Het kan wel gebruikt worden in marinades, omdat het het vlees al enigszins verteert en malser maakt. Het enzym verdwijnt door de kiwi te blancheren.

Het is moeilijkte geloven dat deze kleine vrucht wonderbaarlijke eigenschappen zou hebben. Toch zijn sommigen overtuigd dat het vooral mannen zou helpen die kampen met impotentieproblemen.  Het zouden vooral de talrijke vitaminen in de kiwi zijn die voor het afrodiserend effect zouden zorgen.

Mannen die erectieproblemen hebben zouden dagelijke kiwi moeten consumeren beweren sommigen.Naast het feit dat kiwi héél erg gezond is schijnt het een stofje te bevatten die ontspanning van de spieren bevordert. En dat helpt weer bij de erectie. "De kleine vrucht is geweldig voor het stimuleren van de mannelijke seksuele functie", zeggen de experts, en wordt geassocieerd met de vruchtbaarheid. (Bron : http://www.dietandi.com/kiwi-fruit-...)

Naast de exotische smaak bevat kiwi fytonutriënten en talrijke en bekende vitaminen en mineralen die de gezondheid bevorderen.

1. Kiwi helpt bij de spijsvertering: het bevat veel vezels, kiwi voorkomt verstopping en andere darmproblemen. Het biedt ook oplosbare vezels, het geeft de buik het gevoel van voldaanheid. en is daar door een natuurlijke dieet hulp. Maar niet alleen door de vezels werken kiwi's laxerend, ook door het feit dat ze een eiwit afbrekend enzym - actinidine - bevatten. Dit enzym zorgt er voor dat het lichaam eiwitten verteert. Kiwi is de enige fruitsoort die dit enzym bevat.  (https://www.zespri.eu/gezondheidspr...)

2. Vermindert cardiovasculair risico: Het eten van kiwi's per dag kan het risico op bloedstolsels  helpen verlagen en een vermindering van de hoeveelheid vetten (triglyceriden) in het bloed, dus het bevorderen van de cardiovasculaire gezondheid. Het is een uitstekende bron van vitamine C en polyfenolen, en een goede bron van kalium. Hoog niveau van kalium helpt elektrolyten in balans door het tegengaan van de effecten van natrium, waardoor het helpen beheersen van de bloeddruk.

3. Geschikt voor astma en diabetes-patiënten: Het hoge gehalte aan vitamine C verleent significant beschermend effect tegen respiratoire symptomen geassocieerd met astma, zoals piepen. Kiwi als bron van voedingsvezels is goed om de bloedsuikerspiegel van diabetici onder controle te houden.

4. Voor mensen die op dieet zijn, is de kiwi een aanrader. Ze bevatten namelijk weinig calorieën. Slechts 57 kilocalorieën per 100 gram. Ook is kiwi rijk aan antioxidanten, zoals vitamine C en polyfenol. Antioxidanten beschermen het menselijk lichaam tegen schadelijke stoffen, de zogenaamde vrije radicalen.

En als dit alles nog niet helpt om de kiwi tot sensuel vrucht te maken kan je ook naar de vorm kijken. Het lijkt heel erg op grote teelballen, dus dat kan misschien ook nog helpen...al is dat meer symbolisch.

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant