Kaviaar

Kaviaar Bron en.wikipedia.org

Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. Kaviaar wordt beschouwd als een delicatesse. De naam is afkomstig van het Perzische woord خاگ‌آور (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren Perziërs die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt, is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst.

Het visbestand van de wilde steur wordt evenwel ernstig bedreigd door vervuiling van de Kaspische Zee en de rivier de Wolga, door de sterke daling van de waterspiegel in de Kaspische zee (deze daalt met bijna een halve meter per jaar), overbevissing in het verleden, een arbeidsintensieve productiemethode en het feit dat de steur al een redelijke leeftijd moet bereiken eer de kaviaar "geoogst" kan worden. Bijkomend probleem is dat elke vis gedood moet worden om het goedje te kunnen "oogsten", waardoor er per vis slechts één opbrengst mogelijk is. Hierdoor kan kaviaar dus niet beschouwd worden als een vegetarische delicatesse, in tegenstelling tot het ei van bijvoorbeeld een kip.

Sinds kort wordt daarom ook geëxperimenteerd met het kweken van steur. Zo produceert het Belgische bedrijf Aqua Bio uit Turnhout kaviaar van steur die in Kempense vijvers wordt uitgezet. In Nederland kweekt het bedrijf Anna Royal Dutch Caviar uit Eindhoven steuren.(https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaviaar)

Kaviaar is alom bekend als afrodisiacum, maar niet veel mensen weten waarom. Sommige mensen denken dat het door de sterke geur van kaviaar komt die mannen doet denken aan het vrouwelijke geslachtsorgaan. De enige wetenschappelijk aanvaarde uitleg is dat kaviaar steroïdenverbindingen bevat die de geslachtsdrift zouden kunnen bevorderen.
 
Misschien werkt kaviaar ook wel als afrodisiacum omdat het eten van kaviaar ons een gevoel van luxe en decadentie geeft dat we linken aan seks. Wie zijn partner kaviaar kan betalen, zit er warmpjes in en is dus een goede partij om seks mee te hebben en een rijkelijk leven mee op te bouwen. (www.condoomdokter.com)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant