Kardemon

Kardemon Bron https://www.tokosharma.nl/product/kardemom/

Kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt. Samen met saffraan en vanille behoort kardemom tot de duurste specerijen. In India is kardemom een gewild ingrediënt in kruidenmengsels zoals curry en garam masala. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt. Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Kardemom wordt onder andere in koek (speculaas), gebak, toetjes (bijvoorbeeld havermoutpap) en curry's toegepast. Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Daarnaast zou het de eetlust bevorderen en heeft het een zuiverende werking op de adem. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kardemom)

Kardemon bevat ook bestanddelen die je seksdrift verhogen. Het werkt stimulerend en is gunstig voor het algemeen welzijn. Kardemom wordt zowel gebruikt als een tonicum voor het lichaam en als een antidepressivum. Ook bijen worden aangetrokken tot kardemom en gebruiken het om feromonen te synthetiseren. Dankzij deze combinatie van eigenschappen wordt het vaak voorgeschreven door Chinese artsen als sekstonicum, in doses van maximaal 5 gram per dag. In kardemom zit veel ijzer. Dat is goed nieuws voor mensen met bloedarmoede en andere mineralentekorten. Je kan in dat geval kardemom op de lijst zetten van regelmatig te gebruiken producten.
Kardemom geeft energie en helpt tegen vermoeidheid. Na het eten van dit ingrediënt ben je dus zeker niet te moe zijn voor een vrijpartij schrijft Viva (http://www.viva.nl/sex-en-liefde/kr...)

Kardemom is een kruid met libidoverhogende eigenschappen. Het werkt stimulerend en is gunstig voor het algemeen welzijn. Kardemom wordt zowel gebruikt als een tonicum voor het lichaam en als een antidepressivum. Ook bijen worden aangetrokken tot kardemom en gebruiken het om feromonen te synthetiseren. Dankzij deze combinatie van eigenschappen wordt het vaak voorgeschreven door Chinese artsen als sekstonicum, in doses van maximaal 5 gram per dag.(http://www.preventievegezondheidszo...)

Kardemon is een kruid dat vaak door hobbybrouwers wordt gebruikt. Ook in sommige streekbieren vind je kardemon terug, naast andere typische kruiden. Kardemon wordt bijvoorbeeld gebruikt in kerst- en winterbieren, maar meestal staat dit niet op het etiket. (Objectieve bieracademie Diest)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant