Kaneel

Kaneel Bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel

Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom.  Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia of kassie. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen Ceylonkaneel aan toegevoegd is. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel)

Kaneel wordt meestal gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen, en in vele soorten gebak. Warme rijst met boter, suiker en kaneel is in sommige gezinnen een door kinderen zeer gewaardeerd dessert. Traditioneel wordt kaneel ook in snoep gebruikt, bijvoorbeeld in kaneelstokken, die op de kermis nog wel verkocht worden. Kaneel wordt sinds het eind van de twintigste eeuw ook gebruikt als smaakmaker in thee of koffie. In India wordt kaneel (eigenlijk alleen de cassia) in allerhande vlees- en groentegerechten gebruikt. Kaneel is dan een onderdeel van het kerriemengsel. (https://shivatje.wordpress.com/2011...)

Omdat het onder andere antisceptisch, verwarmend en krampwerend werkt, kan je het ook gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid. Daarnaast zou het ook een gunstige werking hebben op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau. Kaneel levert ook voordelen voor sporters aangezien het zorgt voor een grotere aanmaak van anabole eiwitten in de spiercellen. Hierdoor wordt meer glucose opgenomen en komt dus meer energie vrij. (https://www.goedgevoel.be/happy-spr...)

Reeds in zeer oude Chinese geschriften wordt Chinese kaneel al beschreven als liefdes-, erotiserend en seksstimulerend middel. In Aziatische landen wordt cassia nog steeds geneeskundig toegepast. In bepaalde streken is het een onderdeel van een traditionele bruiloftsceremonie dat de bruid een drankje drinkt met hierin vruchten van de cassia met als doel haar seksuele activiteiten in de huwelijksnacht te verhogen. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/) Sommigen  beweren dat de oliën van kandeel werken tegen vermoeidheid en de seksuele drift kunnen aansporen.

Dadels met melk en kaneel gemengd werken lustopwekkend.

In Europa is de Ceylonese kaneel meer bekend; ook daar deze een meer verfijnde smaak blijkt te hebben, d.w.z. mogelijk meer aangepast aan de Europese smaak.

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een vloeistof aangevuld met honing en kaneel?.

Cholesterolverlagend
Als je op regelmatige basis honing en kaneel in kleine dosissen consumeert, kan je de hoeveelheden slechte cholesterol in je lijf verlagen. De combinatie van de twee ingrediënten gaat verstopte aders te lijf, waarmee het risico op een hartaanval verkleint. In combinatie met een gezonde levensstijl, uiteraard, wonderen hoef je ook niet uit het niets te verwachten.


Snelle hoestremedie
De gedroomde combinatie van honing en kaneel werkt efficiënt als een natuurlijk middel tegen een vervelende hoest. Slijmen raken opgelost als je beiden mee in je tas thee dropt, waardoor je hoest ook vermindert. (https://shivatje.wordpress.com/2011...)

Gebalanceerde bloedsuikerspiegel
Kaneel en honing op het menu zetten helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Kaneel houdt het insulineniveau in het bloed onder controle. Het voordeel van zo'n evenwichtige bloedsuikerspiegel is dat je minder trek hebt in vette en zoete dingen, en ook de kans om diabetes te ontwikkelen neemt af.

Zie verder op
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/L...