I.P.A. van Brouwerij 't IJ

IPA van brouwerij 't IJ
Informatie

I.P.A. is een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale, van origine een Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen zodat ze de scheepsreis naar de koloniën konden overleven. Dit recept bleek een gouden vondst en werd al snel populair. In deze I.P.A. heeft men niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd, wat heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen geeft. Een bier met een fruitige bittere afdronk.

Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Sensueel etiket met een tekening van een blote dame. Onderaan vind je ook een mannelijke versie...

IPA

Extra informatie

Een nu al befaamde kalender, is de  limited edition geïnitieerd door Brouwerij ’t IJ en fotograaf Paul Bellaart: Mokum’s Mooiste 2015. Voor de liefhebber van al het moois van Hollandse bodem, zo echt en puur natuur als het maar kan! Want bij ‘echt’ bier, horen ‘echte’ vrouwen in al hun schoonheid. Op de kalender schitteren 12 prachtige trotse Nederlandse modellen.
De beelden voor de kalender zijn analoog gefotografeerd, ongeretoucheerd en worden begeleid door titels als ‘Struis’, ‘Zatte’ en ‘IJwit’ naar de gelijknamige bieren van Brouwerij ‘t IJ.
Het idee voor de kalender ontstond al jaren geleden, toen de mannen van Brouwerij ’t IJ en Paul Bellaart erachter kwamen dat hun grote liefde voor bier en fotografie, veel overeenkomsten had. Ongepasteuriseerd, ongefilterd, lokaal, kleinschalig en puur natuur vormden de leidraad voor wat groters dat dit alles samen moest brengen: een kalender, exclusief door zijn oplage en schoonheid, dat de trotse eigenaar hem jarenlang koestert en hij die hem niet bezit, hem achterover drukt.

Meer info  : http://www.brouwerijhetij.nl/mokums-mooiste/