IJzerkruid/ijzerhard

IJzerkruid/ijzerhard Bron https://nl.wikipedia.org/wiki/IJzerhard

IJzerkruid ook ijzerhard heeft een dunne opgaande stengel en kan een hoogte van 100 cm bereiken waarbij de onderkant van de stengel zich verhout. Binnen de soort kan het behaarde blad verschillende vormen aannemen. De plant geurt niet en smaakt rauw en zonder bewerking onaangenaam bitter.

Ijzerkruid, verbena odorata, wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt als koortswerend middel, het dempt de krampen en stimuleert de klieren en is rijk aan vitamine C. Het helpt zeer goed bij krampen, indigestie, leverklachten, angsten, slapeloosheid, nervositeit, stress en koorts. Ijzerkruid verdrijft melancholie en geeft een gevoel van gezelligheid en liefde. Deze olie brengt gevoelens van vriendelijkheid en is verwarmend. Hij maakt ondernemend op sentimenteel en liefdesvlak. (https://nl.wikipedia.org/wiki/IJzer...)
Aangezien de geslachtsorganen afhankelijk zijn van de werking van klieren is het een uitermate geschikt kruid om stevig en lang te vrijen en intens te genieten. IJzerkruid wordt ook wel een Marskruid genoemd en werd in de oudheid gebruikt bij oorlogsverklaringen. Ijzerkruid was ook  bestanddeel van heksenzalf en als vrouwen dit onder hun oksels smeerden, waren ze in staat op een bezemsteel de lucht door te vliegen. In symbolische zin kunnen mannen zulk een bezemsteel ook als iets anders voorstellen waar vrouwen uren mee zouden kunnen vliegen. (Siok Lan & Van Amsterdam, 2002) (http://www.condoomdokter.com)

Ijzerkruid wordt aanbevolen bij een moeilijke spijsvertering en bij een gevoel van een zware maag. Door haar kalmerende eigenschappen is de plant ook bijzonder nuttig bij zenuwachtigheid en slaapstoornissen.

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant