Hysteriaanh (Matsjeu)

Hysteriaanh
Informatie

Het is een blond bier van 7% alcohol, hergist op fles  en gemaakt  van 5 granen (gerst, tarwe, haver, rogge maïs), Belgische hop en bevat paardenbloemhoning en gedroogde paardenbloemwortels en een niet nader gekende kruidenmengsel. 

Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Anders voor biersommelier Andy Jans. Hij stelde "Hysteriaaah!" samen ter ere van zijn grootvader "Matsjeu". Het is een  degustatiebier uit Munsterbilzen gebaseerd op het traditionele boerenleven van de grootvader: granen en bloemen. De symboliek van krankzinnigheid verwijst naar de rijke geschiedenis die Munsterbilzen heeft omtrent de opvang van geesteszieken.

Volgens de website (www.matsjeu.be) heeft het een zoete aanzet van paardenbloemhoning en moutsuikers gevolgd door heerlijke kruidige aroma's. De 5 granen maken het mondgevoel zacht, volmondig en romig. De Belgische hop en paardenbloemwortels zorgen voor een lekkere kruidige en bittere afdronk. Gezien de aanwezigheid van haver, een gekend opwekkend middel voor mannen en hop, eerder bedoeld als afrodisiaca voor vrouwen in combinatie met de spijsverterende eigenschappen van paardenbloemhoning en vooral de afrodiserende eigenschappen van de wortel van de bloem is het een interessant afrodisiacabier.  De afbeelding van een schreeuwende man en de toepasselijke naam Hysteriaaah doet dromen van een opwindende en ‘hysterische’ liefdeservaring.

Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat haver en paardebloem