Hysop

Hysop Bron commons.wikimedia.org

Hysop (Hyssopus officinalis), ook wel gespeld hyssop, is een gewas dat een geneeskrachtige etherische olie bevat. De plant komt oorspronkelijk uit Perzië. De Perzen gebruikten de extracten van de plant om er hun huid een warme kleur mee te geven. In de 16e eeuw kwam de plant richting Zuid-Europa en vanuit daar verspreidde hij zich.
Verder is Hyssop een lipbloemige heester met lancetvormige bladeren en hemelsblauwe bloemen.

In de bijbel worden met hyssop verschillende planten en hun producten bedoeld, die dienden bij rituele handelingen, bijvoorbeeld het besprenkelen van het offerbloed.
Hysop wordt ook gebruikt in de productie van absint.

Dit kruid werd in de zoom van de rok genaaid in vroegere tijden om heerlijk te ruiken maar ook om de mannen het hoofd op hol te brengen. Het was een natuurlijk parfum. Het geeft zijn geur af aan al wie voorbijkomt. Het staat bekend als een reinigend kruid. Het regelt de bloeddruk en kalmeert de zenuwen.  Gedroogd wordt het ook aangewend voor hoestthee en om slijmen af te drijven. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hysop)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant