Honing

Honing rgbstock.com

Honing wordt door bijen gemaakt, door de honing uit de  bloemen te zuigen. Een al oude gekend afrodisiacum is de honing die van de bloemen wordt gemaakt. Honing bevat borium, een mineraal die zorgt voor een beter gebruik van oestrogeen, het vrouwelijk sekshormoon.  Ook zou deze stof zorgen voor een verhoging van testosteron in het bloed, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de seksdrive bij zowel mannen als vrouwen.   In het oude Perzië dronken pas getrouwde stelletje een maandlang een alcoholisch honingdrankje zodat ze in de stemming kwamen. Honing bevat een stof die de energie langzaam opwekt.

Na de bruiloft volgen de wittebroodsweken. In het Engels heet de huwelijksreis honeymoon, in het Frans spreken ze van lune de miel en in het Arabisch shahr al ‘assal honingmaand. Honing, het zoete smeermiddel voor een goed huwelijk volgens oude legendes en in de Kama Sutra en The Perfumed Garden (een Arabische erotische handleiding uit de vijftiende eeuw) komt de gouden vloeistof voor als zinnelijke stimulant, vooral vermengd met nootmuskaat. Volgens de mythe dipte Cupido zijn pijlen in honing alvorens ze af te schieten. De beroemde Perzische arts Avicenna schreef in de elfde eeuw een mix van honing, gember en peper voor om de liefdeshormonen te stimuleren. (http://aichaqandisha.nl/goede-seks-...)

Oranjebloesem werd bij bruiloften aan een meisje gegeven om haar verlegenheid te overwinnen voor de eerste huwelijksnacht.  Honing is rijk aan mineralen, aminozuren, enzymen en B-vitamines. Dichter Publius Ovidius Naso en medicus Claudius Galenus geloofden reeds allen heilig dat honing zinnenprikkelende krachten bezit. In het oude India bereidde men kompressen met honing om op de penis te smeren. Men dacht dat de penis daardoor groter zou worden. Vrouwen maakten een kompres van honing, krokodillenuitwerpselen, olijfolie en citroensap om als pessarium in te brengen. Dit laatste is wellicht wel niet interessant om honing als liefdesopwekkend middel aan te prijzen.

Pollen van bijen zorgen eveneens voor een verhoogd libido en het effect ervan is merkbaar na een vijftal dagen. Start op maandag en merk het effect in het volgende weekend! Meng een kleine eetlepel bijenpollen met vruchtensap of yoghurt en drink het op nuchtere maag. (https://gezonderleven.com/natuurlij...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

Er zijn veel bieren die honing bevatten.

Birrebier

Of nog

Honing bieren

Honing bier

Een leuk bier met een leuk etiket en naam (en is ook gebrouwen met groene thee)

Bee tee