Heymisse

Heymisse
Informatie

Donker cafeïne bier van 9 Vol Alc %.  Heymisse is het oud nederlands voor de gemeente Hemiksem. Een oude benaming die vandaag de dag in het dialect nog steeds veelvuldig wordt gebruikt.Hemiksem is een dorp in de provincie Antwerpen van ongeveer 10.000 inwoners die zich op de rechteroever van de Schelde bevindt, net ten zuiden van de stad Antwerpen. Het Heymisse bier werd voor het eerst gebrouwen in 2014 ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Heemkring Heymissen

Bierfiche

Lagermout, tarwemout, munichmout, chocolademout
Northern Brewer hopbellen, Fuggles hopbellen, Hallertau hopbellen
Guarana en donkere kandijsuiker
Wyeast trappist high gravity gist
9,0 Vol alc %
Kleur 42 EBC (donker)
Bitterheid 40 IBU (bitter)
Ongefilterd en ongepasteuriseerd

Bevat (kleine hoeveelheid) cafeïne. De cafeïne in het bier komt van de Guarana boon (Paullinia cupana) een nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilie. De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, tot drie keer hoger dan een koffieboon en wordt daarom vaak gebruikt in energiedrankjes.
De gebruikte hoeveelheden in dit bier zijn echter zeer laag waardoor de concentratie aan cafeïne per flesje bier overeenkomt met ongeveer 7 mg. Ter vergelijking in een glas cola zit er 20 mg, en een stevige tas koffie kan tot 140 mg cafeïne bevatten.

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat Guarana