Hete Klinke

Hete Klinke
Informatie

Gewillig blondje van hoge goesting. Brouwer Fort Lapin.

Het bier Klootzakske, zo’n drie jaar geleden gelanceerd, heeft nu met Hete Klinke een vriendin. “Een zacht en toegankelijk biertje met een alcoholgehalte van 6,9 procent, als ode aan alle sexy topwijven die achter hun klootzakskes blijven staan”, knipoogt Alexander Parmentier uit Sint-Lodewijk bij Deerlijk. (https://www.hln.be/deerlijk/na-kloo...)

Hete Klinke, in West- en Oost-Vlaanderen een gekend dialectwoord voor een wulpse vrouw, is een gewillig blondje van hoge ‘goesting’. “Bierliefhebbers reageren er enthousiast op, de eerste twee brouwsels waren snel uitverkocht”, vertelt Alexander Parmentier (48). “Het wordt een hype. We lanceren begin juni een radiocampagne om de tandem Klootzakske en Hete Klinke in de kijker te zetten, in de aanloop naar Vaderdag.” “Ik kon acteurs Iwein Segers en Emilie De Roo strikken, om een spotje in te spreken. Het spotje zal onder meer te horen zijn op Joe FM, Radio Willy en enkele lokale zenders. Het idee voor Hete Klinke groeide vanuit de markt. Want ik kreeg al meerdere keren de vraag wanneer er een Trut zou komen. Maar ik wou een gedurfde naam zonder een negatieve ondertoon te gebruiken. Zo kwamen we bij Hete Klinke uit.”

Achter de Klootzakskes staat steeds een Hete Klinke! Dit biertje is dan ook gebrouwen als ode aan onze sexy topwijven. Een gewillig blondje zacht van smaak en met een mild alcoholpercentage. Voortaan klinken de Hete Klinken samen met de Klootzakske (https://belgiancraftbeers.com/produ...)

Het Klootzakske dankt zijn ontstaan en naam aan een weekend onder vrienden. Voor dit weekend – thema maffia – werd door de organisator een biertje gebrouwen. De vrienden zorgden echter met de traditionele “kloterie” voor hilariteit. Want na de kidnapping van het bier bij de brouwer werd een nakende drooglegging van het weekend afgewend door het bier er binnen te smokkelen – gelabeld “Klootzakske".

https://www.klootzakske.be/

 
Alcoholpercentage: 
6.9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

De naam klinkt sensueel tot pikant evenals de ondertitel. De ondertitel is dubbelzinnig op te vatten : gewillig blondje van hoge goesting. Dit verwijst uiteraard naar het bier dat er gemakkelijk ingaat, maar kan ook wijzen op een echt gewillig blondje met veel goesting in een andere context.

De letter E van het etiket is een getekende afbeelding van een vrouwenborst.

Ook de lijst met ingrediënten is heel dubbelzinnig. Men spreekt van 'blus'water, 'zoetje' suiker, alc : graag -stijf nat - Vol : straks niet meer. Laat zich veel te gemakkelijk drinken.

 
Extra informatie