Haspengouwse tripel

Informatie

Haspengouwse Tripel is zoals de naam zegt afkomstig uit Haspengouw (België), de op één na grootste fruitstreek in Europa, die bekend staat omwille van zijn Jonagold appel.  België daarentegen staat bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan bieren. Door deze twee werelden te combineren is de “Haspengouwse Tripel” ontstaan, een Belgisch Tripel van 9 %.

Haspengouwse Tripel - Flesje1“Haspengouwse Tripel” is een zachte en fruitige tripel met hergisting op fles. Fruitig van smaak door de aanwezigheid van vers ongepasteuriseerd Jonagold appelsap dat tijdens het proces wordt toegevoegd. De afdronk is zacht met een bittere toets. Het fruitige is echter in evenwicht met het bittere waardoor een zachte en aangename tripel wordt verkregen… de “Haspengouwse Tripel”.

Met de Haspengouwse Tripel ontmoet de Jonagold-appel het Belgische bier. Het resultaat van deze vereniging is een Belgische tripel van 9%. “De Haspengouwse Tripel is een zachte en fruitige tripel met hergisting op fles. Het fruitige is te danken door de aanwezigheid van vers geperst ongepasteuriseerd appelsap (Jonagold) dat tijdens het proces wordt toegevoegd. Het fruitige is in evenwicht met het bittere waardoor we tot een zachte en aangename tripel komen.” staat te lezen op de website van het bier.

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bevat jonagold appels

Extra informatie