Gypsy Rose

Gypsy Rose
Informatie

Dit bier hebben we in ons lijstje van afrodiserende bieren gezet omwille van de mooie naam, het mooie etiket maar ook wel omwille van de mystiek achter de naam van het bier. Het bier van 7% alcohol wordt gebrouwen door Brasserie Sainte-Hélène SPRL (Ethe-Belmont Virton).

Volgens bepaalde bronnen wordt het bier vernoemd naar de indertijd beruchte Amerikaanse burleske dame Gypsy Rose Lee. De dame was bekend omwille van haar sensuele entertainende striptease acts.

Het is een tripel met  volle witte schuimkraag. Men ruikt bij openen een kruidig aroma, met afwisselend toetsen van aardbei en rode vruchten.  De smaak is eerder zoet en complex. Je proeft naast rode vruchten ook perziken, abrikozen en amandel. Er is een matige bitterheid met droge afdronk. Het is zoet, maar niet plakkerig zoet

 
 

De zeer fijne Elzasser hop geeft een delicate boeket, fruitig en bloemig. De mout maakt het erg zacht en maskeert het hoge alcoholgehalte dat de keel verwarmt zonder verstoring van de zintuigen. Het is nobel, subtiel en bedwelmend.

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Sensuele naam met een mooie dame op het etiket. Gypsy Rose zou verwijzen naar een burleske danseres.

Extra informatie

Gypsy Rose