Guaraná

Guarana Bron https://listverse.com/2011/06/06/top-10-rainforest-aphrodisiacs/

Guaraná (Paullinia cupana) is het nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guaraná wordt er sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk 'energiesupplement'. Tegenwoordig wordt het in Brazilië veel gebruikt voor frisdrank; meer dan 25% van de frisdranken die in Brazilië verkocht worden, bevat Guaraná als hoofdingrediënt.

De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, veel hoger dan in koffie, thee of frisdranken gevonden wordt. In de Verenigde Staten wordt guaraná als veilig beschouwd en heeft een zogenaamde GRAS-status (Generally Regarded As Safe). Net als met andere cafeïnehoudende producten moeten mensen met hartproblemen of hoge bloeddruk oppassen wanneer ze grote hoeveelheden guaraná nuttigen. Guaraná wordt gebruikt als middel om prestaties te verbeteren, zowel geestelijk als fysiek. Er wordt ook wel gezegd dat guaraná na een vermoeiende training het lichaam helpt te zuiveren van melkzuur en op die manier voor meer "energie" zorgt. Guaraná is echter ook, zoals elke vorm van cafeïne, een vochtuitdrijvend middel. Een eventueel neveneffect van guaraná is, dat wanneer het middel uitgewerkt is, men zich vermoeid voelt. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Guara...)

Guarana is een cafeïne bevattend plantenextract en lijkt vergelijkbare effecten te hebben als cafeïne. De werking die van Guarana uitgaat is opwekkend en vitaliserend; dit effect heeft het ook op seksueel gebied. De cafeïne komt van de Guarana boon (Paullinia cupana) een nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilie. De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, tot drie keer hoger dan een koffieboon en wordt daarom vaak gebruikt in energiedrankjes.( http://www.verhuisbrouwerij.be)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant