Goji-bessen

Image by budtobloom from Pixabay

Goji bessen groeien aan een struik die in het Nederland bekend staat als boksdoorn of rode mispel, is een uit Oost-Azië afkomstige plant uit de nachtschadefamilie. De bessen van deze plant die ook wel wolfsbessen heten, zijn helder gekleurde oranje-rode bessen met een doorsnede van 1,5-2 cm, die in Azië al eeuwenlang gegeten worden om hun vermeende gezondheidseffecten. Goji bessen zouden namelijk een positief effect hebben op verschillende chronische ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, koorts en leeftijdsgerelateerde oogproblemen als staar en maculadegeneratie. Andere recente onderzoeken naar goji bessen lieten zien dat goji bessen een eveneens een positief effect hadden op de mentale gezondheid, atletische prestaties, kwaliteit van de nachtrust en de algehele gezondheid. De bessen worden verwerkt in sappen, wijnen en medicijnen en kunnen zowel rauw, gedroogd als gekookt gegeten worden. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

Goji-bessen (wolfbessen) zijn de vruchten van de "lycium Barbarum" struik afkomstig uit China, Tibet en Mongolië waar circa 100 verschillende soorten voorkomen.
Goji-bessen worden als super food beschouwd vanwege hun gezondheidsbevorderende eigenschappen en worden al meer dan 2000 jaar in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Goji-bessen bevatten aminozuren, vezels, eiwit, onverzadigde vetzuren, mineralen en sporenelementen (zink, ijzer, calcium, kalium, koper, germanium, selenium, fosfor), zijn rijk aan vitamine B, C, E en carotenoïden (beta-caroteen, zeaxanthine, luteine, lycopeen en cryptoaxanthin).

In de Chinese geneeskunde worden ze voorgeschreven ter verbetering en genezing van ogen, nieren, lever, circulatie, immuunsysteem, vruchtbaarheid en tegen veroudering. Maar ook als tonicum, leeftijdverlegend, libidostimulerend, spermaproductieverbeterend, chloresterolverlagend, ze helpen het spierweefsel op te bouwen en het lichaamsvet te verbranden. In Azië zijn goji bessen bekend als een sterke seksuele tonic. Ze verhogen testosteron niveaus, die de libido bij zowel mannen als vrouwen stimuleert. Daarnaast verbeteren zij het algehele uithoudingsvermogen, onze stemming en welzijn, die allemaal van vitaal belang zijn voor een optimaal seksleven. (http://www.vanessabussola.com/)

Goji bessen worden gegeten om het libido bij zowel mannen als vrouwen te verhogen of terug te brengen. De bessen hebben een zeer positief effect op de seksuele gevoelens. Daarvoor wordt aanbevolen dagelijks een portie Goji bessen te eten.  Goji bessen worden van oudsher in Azië gebruikt als seksuele krachtvoeding van de hoogste orde. De werking van de bes is zo indrukwekkend dat een oude Chinese spreuk mensen die ver van hun partner op reis zijn, ervoor waarschuwt: "Hij die duizend kilometer van huis is, zou beter geen Goji berry eten." (http://www.goji-bes.nl/Libido.html)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant