Ginkgo biloba

Ginkgo Biloba Foto creationwiki.org

De Japanse notenboom of ginkgo (Ginkgo biloba) is een boom uit de familie Ginkgoaceae en is oorspronkelijk afkomstig uit China. De soort wordt gekweekt en is niet meer in het wild bekend. De plant wordt gezien als een levend fossiel vanwege het feit dat het de enige overgebleven soort is van zowel het geslacht Ginkgo als de familie Ginkgoaceae. De soort wordt ook wel Japanse of Chinese tempelboom genoemd.

De Japanse notenboom is tweehuizig. Wereldwijd zijn er minder vrouwelijke exemplaren dan mannelijke. De mens plant selectief mannelijke bomen aan omdat de 'vruchten' een onaangename geur verspreiden. Het verschil tussen beide geslachten is alleen te zien wanneer de boom in bloei staat of 'vruchten' heeft. De boom groeit onregelmatig en kegelvormig en wordt circa 40 meter hoog. In Nederland en België worden kweekvormen gebruikt waardoor de boom vaak niet zo hoog wordt.De 'vruchten' van de Japanse notenboom zijn botanisch gezien de zaden. Doordat de zaadhuid vlezig is, lijken het vruchten. De zaden zijn abrikoosvormig met een zilveren gloed (vandaar de naam Ginkgo: gin = zilver; kyo = abrikoos). Als de zaden in het najaar op de grond vallen, begint de vlezige zaadhuid te rotten waarbij er boterzuur vrijkomt, wat ruikt als ranzige boter. De inhoud van de zaden, ginnan genoemd, wordt in China en Japan beschouwd als delicatesse, waaraan bovendien tal van heilzame werkingen wordt toegeschreven. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Japan...)

Ginkgo wordt al duizenden jaren in de traditionele Chinese medische wetenschap gebruikt, onder andere voor het verhogen van de mentale kracht. Ook de behandeling van astma, vermoeidheid en seksuele problemen staan op het lijstje waar gingko werkzaam voor zou zijn. Ginkgo verbetert vooreerst de bloeddoorstroming in het lichaam en dus ook de genitale delen, en maakt de opname van zuurstof in het bloed gemakkelijker zodat je lichaam meer energie krijgt. Onder invloed van ginkgo zal het lichaam ook meer testosteron aanmaken, en het stikstofmonoxidegehalte zal stijgen, wat de bloeddoorstroming en zuurstofopname in en rond de geslachtszones vergemakkelijkt. Ginkgo verhoogt niet enkel sterk de potentie, maar staat ook bekend als een stimulator voor het geheugen. (http://www.goedgevoel.be/gg/nl/608/...)

Ginkgo biloba is een geneeskrachtige Chinese boom, waarvan extracten gebruikt worden om onder meer depressie of seksuele problemen te behandelen. De onderzoekers vonden bevestiging in een klein onderzoek dat de extracten van de boom effectief zouden helpen om seksuele problemen bij zowel mannen als vrouwen op te lossen. Hoewel slechts één onderzoek dat significante resultaat opleverde, kan het dus zeker geen kwaad om het te proberen. (http://www.hln.be/)

 

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

Er is ook een Amerikaanse microbrouwerij vernoemd naar Ginkgo Biloba http://www.bilobabrewing.com/