Geile bever

Geile bever
Informatie

Is de ondeugende neef van Ed en Willem Bever. Door toevoeging van castoreum wordt het moutige karakter van dit bier versterkt met een leerachtige aardse vleug. Castoreum ofwel bevergeil wordt gewonnen uit de geurklieren van de bever en wordt gebruikt als aroma in rookwaren, parfums en de voedsel industrie (vanille-ijs).

Biologisch en duurzaam
Bevat natuurlijke biologische ingrediënten, is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Bevat gluten.

Castoreum of bevergeil is een uitscheidingsproduct van bevers. Het wordt gebruikt in parfum, sigaretten en als smaakstof in consumptie-ijs. Het ruikt nog het meest naar de combinatie van schoensmeerolie en een ziekenhuisgeur. Voor gebruik in parfums wordt het eerst omgezet in een resinoïde.

Bevers hebben een klier tussen de anus en geslachtsorganen waarin castoreum wordt gevormd. Bevers gebruiken dit voor het invetten van de vacht. Het castoreum wordt als bijproduct gewonnen; bevers worden primair bejaagd om hun pels.

Castoreum is een donkerbruine harsachtige substantie met een kenmerkende dierlijke zoete geur en een bittere sterke smaak, die kan worden vergeleken met die van muskus.

Het verhaal van het bevergeil staat op de foto. Is het lekker? Ja! Als je van hoppig bier houdt en niet vies bent van een aards reukje

Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

De naam doet niet echt sensueel maar eerder geil aan. Aan te raden bij een romantisch moment waar je partner tegen een stootje kan of als je een heel duidelijk signaal wil geven.