Frambozen

Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

De framboos (Rubus idaeus) is een plant uit de rozenfamilie. De soort behoort evenals de gewone braam (Rubus fruticosus) tot het geslacht Rubus. Tot dit geslacht behoren meer dan zeshonderd soorten. De framboos is een in heel Europa van nature voorkomende plant, die op open plaatsen in het bos en langs bosranden voorkomt en is als voedsel al sinds de vroegste tijden in gebruik. De teelt gaat terug tot de Middeleeuwen. De plant is een heester waarvan de stengels tot 2 meter lang kunnen wordenFrambozen. Van de framboos worden alleen de vruchten gegeten. De vruchten hebben een specifieke smaak en zijn afhankelijk van het ras lichtrood tot donkerrood gekleurd. Ook komen rassen voor met geelgekleurde vruchten. Frambozen worden zowel vers gegeten als verwerkt in frambozenjam, vruchten op siroop, tot bavarois, tot sap, tot puree en saus. Ze worden ook als losse vruchten ingevroren(https://nl.wikipedia.org/wiki/Framboos)

Frambozen zijn erg gezond en bevat verschillende vitaminen en vooral mineralen. Er zit veel vitamine C in. 240 Gram framboos is genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine C. Dit is natuurlijk wel een grote hoeveelheid die je niet snel haalt. Gelukkig zit vitamine C in veel groente en fruit. Verder bevat de framboos vitamine B11, E en K. De mineralen die frambozen herbergen zijn: mangaan, magnesium, koper en kalium. Frambozen zijn vruchten die bijzonder rijk zijn aan vezels.(http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

Ze beschermen tegen de schade aan het DNA bij HT-29 kankercellen, en ze gaan ook de invasie van kankercellen in de karteldarm tegen, dit in vitro.In combinatie met extracten van andere bessen, helpt een extract met frambozen als een efficiënt middel tegen orale, borst- en prostaatkankers in het lab. De antioxiderende werking van aronia (ook bekend als chokeberry) leidt tot een van de allerhoogste waarden die ons bekend is op de ORAC schaal. Het sap van deze bessen drinken helpt om de gezondheid van de rode bloedcellen op peil te houden.

Frambozen  staan al eeuwen bekend als liefdesvrucht, vooral vanwege hun roze kleur. Wie de liefde gevonden heeft, doet er ook goed aan een frambozenstruikje aan de deur en aan de ramen te planten. Volgens de overlevering houden die de liefde binnen. Verder zijn frambozen goed voor : laxerend, urinezuurdrijvend, artrose, artritis, jicht, huidaandoeningen, constipatie, vochtafdrijvend, bloedzuiverend, immuniteitsverhogend, bijnieren, blaas, darmen, hart en vaten, kanker, longen, luchtwegen, reuma, schildklier, stofwisseling, salicylzuur, ellagzuur, kamferolie, ontgifting van polycyclische aromatische koolwaterstoffen, ontstekingswerend, arteriosclerose, constipatie, aambeien, koortsdalend, preventie trombose, te hoge cholesterol, aambeien. (http://www.lucvanoost.be/voedingspr...)

De framboos staat symbool voor de zoete liefde.

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant