Fou'Fomme

Informatie

Het was in 1998. Er heerste een vriendschappelijke sfeer, er werd lekker gegeten, kortom, het was een ideale gelegenheid om de wereld te verbeteren en eindeloos te fantaseren. De wereld verbeteren is een droom gebleven, maar een van onze fantasieën is werkelijkheid geworden. François Daronnat, een abrikozenkweker die door al zijn vrienden " Foufoune " wordt genoemd, was een van de aanwezigen.

De hele tijd zong hij de lof van zijn " Bergeron "-abrikozen. Het waren de meest natuurlijke, de mooiste, ze hadden de beste smaak, zoet en zuur tegelijk.

" Met zo’n abrikozen zou ik je wel een bier kunnen maken, mijn beste François ", zei de brouwer van Cantillon Maar de grote Rhônewijnen benevelen de geest en na verloop van tijd verdwijnen alle dromen en gekke ideeën die ontstaan op die hoogtepunten van het bestaan.

Foufoune was het verhaal van de abrikozen en het bier echter niet vergeten. En zo vond de brouwer op een juliochtend in 1998 onverwacht 300kg heerlijk rijpe " Bergerons " voor zijn deur. Men mag dus wel zeggen dat Foufoune iemand was die woord hield.

Get resultaat was perfect en de beperkte hoeveelheid Abrikozenlambik  enkel bestemd voor een klein deeltje van de Franse markt.

Wegens het succes van het " Provençaals " bier worden er nu elk jaar 1200 kg abrikozen geleverd bij Cantillon. Het fruit wordt met de hand ontpit en dan in twee jaar oude Lambik gestort. Het bier onttrekt de smaak en de aroma’s zeer snel en na twee maanden wordt de Fou’Foune gebotteld. Het is een zurig bier, lichtjes troebel en met een bleekgouden kleur. De productie is beperkt tot 3000 liter per jaar. Een groot deel van deze flessen keert terug naar de plaats waar de abrikozen vandaan komen. De Fou’Foune Cantillon wordt er beschouwd als een lokaal bier.
De Fou’Foune cantillon is verkrijgbaar in flessen van 75 cl (1/1).

Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Deze lambiek met abrikozen is een elegant en sensueel drankje.  De naam refereert naar het vrouwelijke geslachtsdeel : de foef in het plat Vlaams, foufoune in het Frans dialect. Het geeft meteen een andere dimensie aan dit bier. Aan wat zal je denken de volgende keer als je dit bier drinkt. (Bron : belgianbeergeek.be)