Fazanten, duiven, patrijzen...

Fazant www.pixabay.com

Duif en fazant worden wellicht omwille van hun ‘verliefd’ gedrag als afrodisiaca aanzien. Fazant bevat nu ook wel histidine. Vrouwen die een uur voor de seks histidine nuttigen, ervaren een verhoogde opwinding en een versterkt seksueel gevoel, wordt beschreven. Ook duifjes worden aanzien als krachtverhogend. Er is bekend dat sommige toerwinnaars voor de koers enkele duifjes verorberden om de prestaties te verhogen.

In de privésuites van de Franse adel werd in de 18e en 19e eeuw patrijs geserveerd. Madame de Pompadour hield eveneens van patrijzen als smaakmaker van de liefde.  Hendrik IV van Navarra gaf patrijzen aan zijn maîtresses omdat hij geloofde dat hij ze daarmee in extase zou kunnen brengen.  Hij nam op zijn liefdesescapades altijd zijn kok mee, die de bereide patrijs moest warm houden als versterkend tussendoortje.

Hendrik VIII wist dankzij tomaten, marjolein, venkel en patrijzen zes vrouwen voor het altaar te krijgen.
Napoleon zwoer dan weer bij kippenbouillon.  Hij serveerde zijn minaressen het drankje en wakkerde er ook zijn eigen liefdesappetijt mee aan. (Van Killegem & Verplancke, 2007)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant