Extase

Extase
Informatie

Dit bier van De Dochter van de Korenaar heeft een sensuele naam. Je geraakt in extase van het bier en misschien ook van iets anders. 

Gebrouwen met 14 verschillende hopsoorten, zowel Europese als Amerikaanse, toegevoegd in diverse stadia van het brouwproces door middel van mashhopping, first wort hopping, late wort hopping and 2 maal dry-hopping.Hopintensiteit verzekerd!

Deze Extase van De Dochter van De Korenaar heeft recent nog de consumententrofee gewonnen op het Zythos bierfestival.

Oog: Schenkt een mooie fel oranje amberkleur met een stevig romig schuim. Schuim is redelijk stabiel en wit/crème kleurig. Heel lichte en fijne pareling in het glas. Oppassen met de nogal grote brokken gistrestant, flink bodempje in de fles laten bij het schenken of je krijgt een praliné kleurig bier. Niets houd je tegen van hem bij te schenken natuurlijk.

Neus: Indringende en super intense hopgeur met een vleugje caramout, ietwat gerookt/geroosterd. Harsig in de neus, pijnboom, vers gemaaid gras en ook roze pompelmoes.

Smaak: Een aanval op je smaakpapillen. De hopsmaak en bitterheid is zo intens dat hij je hele smakenpalet overneemt. Er zit een kleine zoetigheid in maar de bitterheid overheerst zodanig dat deze onmiddelijk verdwijnt tot niets. Ik neem een flinke dosis jonge citrus en roze pompelmoes waar.

Etiket: Bijna de kleur van het bier zelf. Het uit de band springend logo verwijst naar het ‘ongewone’ bier. Voor de rest redelijk sober, karige info over het bier zelf.

Bron  : http://belgianbeergeek.be/2013/08/2...

Alcoholpercentage: 
8,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensuele naam. Met dit bier geraak je in extase, of met wat er na volgt.