Eva

Eva
Informatie

Biersommelier Sofie   brouwde samen met enkele vriendinnen het bier Eva. De hoppige blondine Eva is een bier voor en door vrouwen. Geen typisch ‘vrouwenbier’ dus want dit begrip verwijst meestal naar de zoete fruitbieren. Maar wel een soort bier die volgens haar proeverijen en statistieken het meeste in de smaak viel bij vrouwen. Elke keer wordt het door andere Eva-dames gebrouwen, omdat meer en meer vrouwen willen deelnemen aan het brouwproces. Via een wedstrijd op sociale media konden vrouwen een kans maken om een dag mee brouwen.


Beschrijving: Belgische IPA, blond (8 EBC) bier van hoge gisting, met nagisting in de fles.

Ingrediënten: 3 moutsoorten, hop (Hercules, Hallertau Mittelfrüh & Cascade), gist, water.

Geproefd: Citrus(zeste)hop in de neus, met een vleugje honing, bloemig en grassig, een beetje zoet en met een zeer fijne koriander(?)toets. Uitgesproken hopbitter (38 EBU) van smaak, weinig fruitig, een klein beetje wrang, droog, met een zeer droge afdronk en nasmaak die zacht uitvloeit.

 

Alcoholpercentage: 
6,1%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensuele naam. Bier wordt gebrouwen door vrouwen. Het zou ook erg in de smaak vallen van vrouwen.

Extra informatie

Jammer genoeg heeft het bier enorm veel last van gushing. Het schuim loopt ruim over bij het openen van het flesje zelfs zonder schudden of veel bewegen, zodat je de helft van het bier kwijt bent. Maar misschien is dat juist de sensuele bedoeling. Wie dit bier drinkt heeft te maken met een ontstuimige, overschuimende dame.