Euleteul Zomer

Euleteul zomer
Informatie

De naam Euleteul Zomer heeft, net zoals de Euleteul Winter, alles te maken met de grondstoffen die aan de basis van dit bier liggen. Naast gerstemout, tarwemout en hop wordt in dit bier Euleteul gebruikt. 

Euleteul is de steinse benaming voor Sambucus Nigra, beter bekend als vlier. De vlierstruik staat al eeuwen bekend om zijn geneeskrachtige werkingen. Diverse onderdelen van deze plant worden al sinds jaar en dag in producten verwerkt. 

In Euleteul Zomer is de bloesem van de vlierstruik een cruciaal ingrediënt voor het bereiken van de typische smaak en aroma. Het bijzondere is dat de bloesem rondom de brouwerij bloeit. Een speciaal ras, dat een hogere opbrengst heeft aan bloesem en bes, is speciaal voor dit bier in de omgeving van de brouwerij aangeplant.
Het bier heeft een zachte smaak door het lichte gebruik van hop. Het fris en fruitig aroma is toe te schrijven aan de vlierbloesem. Dit alles maakt Euleteul Zomer uitermate geschikt als drankje voor op een zomers terras.

De Euleteul Zomer werd in 2010 uitgeroepen tot smaakvolste product van Zuid-Nederland (competitie 'De smaak van Nederland'!)

Alcoholpercentage: 
5,1%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Bevat vlierbessensap