Epimedium (bronstig geitenkruid/horny goat weed)

Epimedium https://nl.wikipedia.org/wiki/Epimedium

Epimedium is een geslacht van ongeveer 25 soorten kruidachtige planten uit de berberisfamilie (Berberidaceae). In het Nederlands worden ze ook aangeduid als Elfenbloem.

De planten komen van nature voor in Zuid-Europa en Midden-, Zuid en Oost-Azië. Epimedium-soorten zijn taaie overblijvende planten. Ze hebben 'spinachtige' bloemen met vier kroonbladen in het voorjaar of de vroege zomer.

Veel soorten zouden geslachtsdriftopwekkende eigenschappen hebben. Volgens overlevering zou dit ontdekt zijn door een Chinese geitenherder, die verhoogde seksuele activiteit bij zijn dieren waarnam nadat ze van deze planten gegeten hadden. De Chinese naam voor de Elfenbloemblaadjes is yin yang huo, wat letterlijk 'Geil geitenkruid' betekent. Het wordt als voedingssupplement verkocht, gewoonlijk als onverwerkt kruid of als pil, apart of samen met andere supplementen.

Horny Goat weed stimuleert en assisteert bij de productie van androgene (seksuele) hormonen. Het veroorzaakt een warm, bijna euforisch effect in het lichaam en geeft het hart en de bloedcirculatie een oppepper. Daarnaast stimuleert het de zintuigen, balanceert het de hormoonhuishouding en geeft een energyboost. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Epime...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant

Flavonoid in Horny Goat Weed verhoogt testosteronspiegel (Asian J Androl. 2006 Sep;8(5):601-5.)

Praktisch alle supplementenmakers hebben wel een product met extracten van het plantje Epimedium of Horny Goat Weed in hun assortiment. Horny Goat Weed staat voor betere trainingen, een hogere testosteronspiegel en vooral betere seks, als je de advertenties mag geloven. Volgens onderzoekers van het Chinese Shantou University Medical College zou Epimedium wel eens kunnen werken.

Icariin
Sommige planten in het genus Epimedium bevatten de verbinding die je hiernaast ziet: het flavonol icariin. Icariin veroorzaakt volgens studies het Viagra-achtige effect waar Epimedium om bekend staat: icariin remt het enzym PDE-5 en voorhoogt daardoor de concentratie stikstofmonoxide [NO] in de bloedvaten.

De onderzoekers van Shantou University keken echter naar een ander aspect van icariin. Ze gaven mannelijke ratten gedurende een week een oraal preparaat van het Chinese Huacui Biotechnology, dat voor 40 procent uit zuiver icariin bestaat. De dagelijkse dosis was 200 mg per kilogram lichaamsgewicht. [ICA]

Voordat de behandeling begon kregen de ratten injecties met een stof die enzymen remt die in de testes testosteron synthetiseren. Volgens de onderzoekers leken de ratten daardoor op oudere mannen met een te lage testosteronspiegel.

In de ratten die icariin hadden gekregen steeg de testosteronspiegel met een factor drie ten opzichte van de C-groep.

De onderzoekers zagen ook dat in het bloed de concentratie osteocalcin steeg. Dat suggereert dat de dieren meer botmassa gingen aanmaken.

"Icariin shows testosterone mimetic properties, and has therapeutic potential in the management of hypoandrogenism, which is encountered in most of the aging male population", concluderen de onderzoekers optimistisch.


 Bron : http://www.ergogenics.org/flavonoid...