Elfique

Elfique
Informatie

Bovenop de heuvels bij Aywaille in de buurt van Remouchamps ligt de microbrouwerij Elfique.

Elfique is een ambachtelijke bier gebrouwen in het kleine dorpje Sur la Heid vlak boven Heid des Gattes in het centrum van Aywaille in de provincie Luik. Het wordt gebrouwen sinds 2005 door André Grolet, zijn schepper, in zijn microbrouwerij genaamd Brasserie Elfique (eerder genoemd Grimoire van Légendes).

De naam komt van de elfen die vaak worden aangetroffen in de legendes van de vallei van de Amblève. Ze woonden in grotten en omliggende holtes zoals grotten van Remouchamps of de Vallon des Chantoirs. Deze legenden werden verteld door Marcellin La GardeOp het label, staat een gestileerde elf uit het bos Val d'Amblève op de achtergrond. De bijhorende tekst is  te zien en te lezen: "De smaak voor mysterie en nog een ietje meer. "
De brouwerij ligt in een klein gehucht in de mooie natuur van de Ardennen. Hier wordt door de brouwer een heerlijk mysterieus biertje gebrouwen. De brouwer heeft een amber, roskleurig en blond bier. Het amber bier is het meest gebrouwen en gedronken bier van de drie. Een heerlijk zacht biertje met een prachtige kleur en fris karakter. De brouwerij is alleen op afspraak te bezoeken. Het is ook maar een klein brouwerijtje dus een bezoek hier gaat voornamelijk om het proeven. Enkele winkels in de buurt van Aywaille verkopen het bier in hun assortiment. Wie graag eens een kijkje wil nemen dient contact op te nemen met de brouwer. Dat kan via info@elfique.be.

Een elf is een schepsel uit een legende met een antropomorfe verschijning, de rol en de symboliek kunnen zeer divers zijn. Oorspronkelijk waren het wezens uit de Noorse mythologie, wiens nagedachtenis eeuwig duurt in de Scandinavische folklore. De elven waren oorspronkelijk lagere goden van de natuur en de vruchtbaarheid. Ze zijn te vinden in de Keltische mythologie, zoals sommige Ierse en Schotse teksten roepen.

Er zijn vier soorten

 
 
De Elvish komt in 4 varianten verpakt in 75cl flessen.

Elfique Ambrée: Amberkleurig bier van 7% volume. Royale en zoete, frisse smaak. Lichtjes bitter. Bevat gerstemout.
Elfiqque rousse :Rode speciale biervolume 6,5%, frisse en kruidige smaak. Het bevat gerstemout.

Elfique Blonde :Blond speciaalbier met 6% volume. Het bevat bitter gerstemout.

Elfique Bruin : Donkere stoutversie samengesteld uit vijf verschillende moutsoorten. Met een meer bittere chocolade smaak.
Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensueel etiket, doet een beetje mysterieus aan.

Extra informatie