Druiven

Image by Free-Photos from Pixabay

De druif is de besvrucht van de plant Vitis vinifera die behoort tot de wijnstokfamilie (Vitaceae). De plant is een klimplant. Naast de wilde soort zijn er veel cultivars, die wordt verbouwd als druivenstok, ook wel wijnstok of wijnrank genaamd. Van deze in cultuur gebrachte variëteiten worden druiven voor meerdere doeleinden verbouwd.

Druiven hebben altijd een mysterieuze erotische betekenis gehad. Talrijk zijn de schilderijen waar halfnaakte vrouwen aan tafel aanliggen met een dikke rije heer, terwijl hij haar druiven in de mond stopt ter opwinding en lust.  Het gaat dan vooral om dikke zoet druiven. Druiven worden beschouwd als een van de meest krachtige afrodisiaca, want het zou het  bloed sneller  naar de bekkenorganen laten stromen en daardoor de sensatie van seks vertienvoudigen. Druiven worden vaak geassocieerd met wellustige orgies. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Druif)

Wellicht is het allemaal pure suggestie want wetenschappelijk is er geen enkel bewijs voor opwekken van de geslachtsdrift.  Wijn is gemaakt van druiven en in die betekenis ook een drank die bij menig liefdesmaal gedronken wordt.  Of denk aan champagne. Of het een waar afrodisiacum is, staat absoluut niet vast, maar ontegensprekelijk geeft het drinken van champagne een sterk gevoel van welbehagen, luxe en genot.  Deze roes kan een bepaalde opwinding uitlokken.  Vele vrouwen vinden trouwens champagne een sexy drank. 

In de christelijke iconografie is een tros druiven het symbool van het Laatste Avondmaal en daarmee van het bloed van Jezus Christus.
Ook is een tros druiven het attribuut van Vincentius van Zaragoza, beschermheilige van de wijnbouwers.Verder geldt de druiventros als een symbool van vreugde en vruchtbaarheid; als zodanig wordt hij bijvoorbeeld vaak afgebeeld in de Hoorn des overvloeds.

Een van de vruchten die gebruikt worden om de vrouw te vergelijken als geliefde van haar man. De druiventros staat symbool voor vreugde en vruchtbaarheid.
Een druiventros (op een grafzerk) staat symbool voor geduld; wachten tot het wijn wordt, (het bloed van Christus). Tenslotte is wijn het symbool voor feestvieren. (https://spaanseverhalen.com/woorden...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant