Den Ijzeren Arm

Den IJzeren Arm
Informatie

Dit bier werd gebrouwen  in opdracht van het Brugs Bierinstituut bij de Proefbrouwerij. Het is een tripelbier van 9° alcohol. Het is een volmondig viergranenbier (gerst - tarwe - haver - rogge) met kruidige aroma's van mosterdzaad en fenegriek. Het aroma is van een fijne bitterheid van de Challengerhop en dryhopping van Styrian goldings.
De naam van het bier gaat terug op Boudewijn, graaf van Vlaanderen, die de mooie Judith, de dochter van koning Karel de Kale, rooft, niet geheel tegen haar zin overigens, vertelt de legende. Onderweg kruist Boudewijn een kolossale grote witte beer, die hij na een lang gevecht met zijn lans doorboort.

De rechtopstaande beer staat symbool voor Brugge. Het bier doet denken aan heldhaftigheid, moed en durf en vechten voor zijn geliefde. Boudewijn trouwt uiteindelijk met de mooie Judith. Het meisje sterft echter reeds als ze 26 wordt. (http://brugselegenden.blogspot.be)  De tarwe en haver met aroma van mosterdzaad en fenegriek in het bier staan symbool voor viriliteit en dapperheid naar de jonkvrouwe toe. Vooral de haver en het fenegriek staan ook bekend als afrodiserende ingrediënten.

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

Sensueel liefdesverhaal en bevat haver en fenegriek.