Damiana

Damiana

Damiana (Turnera diffusa), ook wel pastoorskruidblad is het bovengrondse deel van de plant (Turnera diffusa) die groeit van Argentinië tot Zuid-Californië. Damiana kruid (Turnera diffusa) bestaat uit gedroogde blaadjes van een struik die voorkomt in de tropische gebieden van Amerika. De Azteken gebruikten damiana tegen impotentie. De Maya's gebruikten het als genotmiddel en andere indianenstammen zagen het als een geneeskrachtige plant en maakten er thee van. Het is dus een kruid met veel kwaliteiten en mogelijke toepassingen. Damiana is bij ons erg in trek door het psychoactieve effect en het produceren van een 'high' gevoel.  Damiana, damiaanhout wordt vooral voor ouder wordende mannen  aanbevolen.

Het wordt gedroogd verkocht in smartshops. Damiana heeft een ontspannen, mild cannabis-achtig effect. Bij vrouwen zou het menstruatiekrampen verlichten. Volgens sommigen zou het ook seksueel stimulerend werken. Damiana kan gerookt worden of gedronken als thee.
Damiana kan gerookt worden of gedronken als thee. Het roken van damiana veroorzaakt een lichte euforie en een mild marihuana-achtig effect. Deze ‘high’ duurt ongeveer 60 minuten.
De effecten van het drinken van damiana-thee zijn mild, zoals intensere doorbloeding van het onderlichaam. Bij vrouwen zou damiana een ontspannen en verlichtende werking geven bij menstruatiekrampen..

Eigenschappen

    Verterkend en stimulerend bij vermoeidheid
    Lustbevorderend (Afrodisiacum)
    Antidepressivum
    Tonicum voor mannelijke geslachtsorganen
    Tonicum voor het hormonale stelsel
    Urinedrijvend
    Vitaliserend, pept mentale en fysieke conditie op
    Bevordert uithoudingsvermogen
    Mild laxerend.


Toepassingen

    Impotentie met psychische/emotionele achtergrond
    Angst en neerslachtigheid samenhangend met sexualiteit
    Insufficiëntie mannelijk voortplantingssysteem
    Depressiviteit
    Zenuwzwakte, migraine door zenuwzwakte
    Zenuwinzinking, overspannenheid
    Nerveuze problemen tijdens menopauze
    Nerveuze spijsverteringsstoornissen
    Geestelijke en lichamelijke uitputting
    Constipatie.

Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

Leuk om weten

Het ook elders beschreven Aphrodisiac Beer of Fifty shades of Grey beer, zou o.a. deze ingrediënten bevatten. Een Schotse brouwerij Innis & Gunn bracht begin februari 2015 een speciaal bier op de markt naar aanleiding van de release van de film Fifty shades of Grey. Het is ook een zogenaamd ‘Aphrodisiac beer’. Het bier is gebrouwen met een blend (mix) van 50 verschillende hopsoorten te wereld inclusief ‘sorachi ace’ van Japan en  ‘pacific jade’ van New Zeeland.  Verder werden ingrediënten toegevoegd zoals ginseng, ginko biloba en Damiana, damiaankruid of ook wel pastoorskruid genoemd. Dit laatste zou vooral bij oudere mannen lichaam en geest ontspannen. Er werden helaas maar 200 flessen gebotteld en verkocht aan 30 pond per fles.  Volgens ‘The Drink Business’ zou het bier beschreven worden als met een stevige body, intens aroma van noten en pompelmoes, limoengras en passievrucht en een moutige zoetheid vermengd met een pittige kruidentoets.

(http://www.thedrinksbusiness.com/20...)

Fifthy shades