Damiana

Damiana Bron commons.wikimedia.org

Damiana (Turnera diffusa), ook wel pastoorskruidblad is het bovengrondse deel van de plant (Turnera diffusa) die groeit van Argentinië tot Zuid-Californië. Damiana kruid (Turnera diffusa) bestaat uit gedroogde blaadjes van een struik die voorkomt in de tropische gebieden van Amerika. De Azteken gebruikten damiana tegen impotentie. De Maya's gebruikten het als genotmiddel en andere indianenstammen zagen het als een geneeskrachtige plant en maakten er thee van. Het is dus een kruid met veel kwaliteiten en mogelijke toepassingen. Damiana is bij ons erg in trek door het psychoactieve effect en het produceren van een 'high' gevoel.  Damiana, damiaanhout wordt vooral voor ouder wordende mannen  aanbevolen.

Het wordt gedroogd verkocht in smartshops. Damiana heeft een ontspannen, mild cannabis-achtig effect. Bij vrouwen zou het menstruatiekrampen verlichten. Volgens sommigen zou het ook seksueel stimulerend werken. Damiana kan gerookt worden of gedronken als thee.
Damiana kan gerookt worden of gedronken als thee. Het roken van damiana veroorzaakt een lichte euforie en een mild marihuana-achtig effect. Deze ‘high’ duurt ongeveer 60 minuten.
De effecten van het drinken van damiana-thee zijn mild, zoals intensere doorbloeding van het onderlichaam. Bij vrouwen zou damiana een ontspannen en verlichtende werking geven bij menstruatiekrampen..

Eigenschappen

    Verterkend en stimulerend bij vermoeidheid
    Lustbevorderend (Afrodisiacum)
    Antidepressivum
    Tonicum voor mannelijke geslachtsorganen
    Tonicum voor het hormonale stelsel
    Urinedrijvend
    Vitaliserend, pept mentale en fysieke conditie op
    Bevordert uithoudingsvermogen
    Mild laxerend.


Toepassingen

    Impotentie met psychische/emotionele achtergrond
    Angst en neerslachtigheid samenhangend met sexualiteit
    Insufficiëntie mannelijk voortplantingssysteem
    Depressiviteit
    Zenuwzwakte, migraine door zenuwzwakte
    Zenuwinzinking, overspannenheid
    Nerveuze problemen tijdens menopauze
    Nerveuze spijsverteringsstoornissen
    Geestelijke en lichamelijke uitputting
    Constipatie.

Bronnen

https://www.startpagina.nl/v/gezond...

https://www.jellinek.nl/vraag-antwo...

https://spiru.nl/product/wierookkru...

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant