Dadels

Image by Eveline de Bruin from Pixabay

Dadels groeien aan de dadelpalm. Deze boom komt van oorsprong voor in Mesopotamië en langs de Nijl in Egypte. Het is bekend dat mensen 5000 jaar geleden dadels aten. Uiteraard is het moeilijk na te gaan of mensen daarvoor ook dadels aten. De Sumeriërs en de oude Egyptenaren, twee culturen die aan de basis van de moderne geschiedenis staan, hebben in ieder geval melding gemaakt van de dadel als lekkernij.

Dadels zijn de perfecte snoepvervanger. Natuurlijk bevatten ze vruchtensuiker, maar dat is nog altijd beter dan door fabrieken gemaakte snoepjes met geraffineerde suiker, fructosestroop en kunstmatige zoetstoffen. Bovendien zitten er synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen in fabriekssnoep. Dadels zijn gezond en behoren tot de meest gegeten gedroogde vruchten. 100 Gram bevat 8 gram vezels. In de Verenigde Staten raadt het kankerinstituut aan op 30 gram vezels per dag te eten. Dadels zijn een perfecte bron van gezonde, natuurlijke vezels. (https://mens-en-gezondheid.infonu.n...)

Er zitten tanninen in dadels. Deze hebben een ontstekingsremmende werking. Daarnaast zitten luteïne en zeaxanthine in dadels. Dat zijn stoffen die kanker mede helpen voorkomen omdat ze vrije radicalen uitschakelen. Vrije radicalen richten celschade en DNA-schade aan. Wanneer dit te grote vormen aanneemt is de kans op het krijgen van kanker groter. Dadels eten helpt voornamelijk tegen darmkanker, borstkanker, prostaatkanker, endeldarmkanker, alvleesklierkanker en longkanker. Van zeaxanthine is bekend dat het door de ogen wordt opgenomen en het leeftijdsgerelateerde staar voorkomt. (https://mens-en-gezondheid.infonu.n...)

Behalve de bovengenoemde helende eigenschappen kun je dadels gebruiken als afrodisiacum. Natuurlijk kan het heel spannend zijn om je partner een dadel te voeren maar voor een afrodisiacum kun je ook een speciaal recept gebruiken. Hiervoor laat je een handvol dadels 12 uur weken in geitenmelk. De eventuele pitten moet je eruit halen. Vervolgens pureer je de dadels in dezelfde melk met karwij en honing. Hierdoor ben je langer in staat sex te bedrijven en het vermindert onvruchtbaarheid. (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl...)

De dadeltrossen staan symbool voor de vrouw, als geliefde van de man. (De vrouw als lusthof van kostelijkheden die planten ons bieden).

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant