Curry en fenegriek

Fenegriek Image by conceptroof from Pixabay

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). De plant wordt ook wel foenegriek of 'Grieks hooi' genoemd. De plant wordt toegepast als keukenkruid. Het komt oorspronkelijk uit Mesopotamië en was reeds in de oudheid bekend in het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt fenegriek ook geteeld in Centraal-Azië. Van fenegriek worden de zaden en de bladeren gebruikt in de keuken. Deze worden zowel gedroogd als vers gebruikt. Ze hebben een kruidige, bittere smaak en ruiken licht naar vers hooi. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische en Pakistaanse curry, de Arabische gebak en brood en de Noord-Afrikaanse (vlees en vis) keuken. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Feneg...)

Ook nu nog schrijven kruidengenezers de zaden van de plant voor aan mensen met diverse medische klachten, omdat fenegriek als een sterk geneeskrachtig middel wordt beschouwd. Het werkt reinigend en bijgevolg daarom ook als afrodisiacum. Van fenegriek worden zowel de zaden als de bladeren gebruikt.

Vooral de groene Thaise curry bevat bestanddelen die het libido opwekken. Mannen die regelmatig de zaadjes van fenegriek eten, kunnen hun seksdrift met minstens een kwart verhogen, zo blijkt uit een studie aan de universiteit van Queensland (www.hln.be 22/06/2011).

60 gezonde mannen tussen 25 en 52 jaar namen minstens twee keer per dag gedurende zes weken een extract van 600 ml van deze boonachtige plant op. Na drie en zes weken werd hun libido gemeten, dat steeg van een gemiddelde score van 16,1 naar 20,6, een toename van 28 %. Een tweede groep mannen nam een placebo en zag hun score dalen. De wetenschappers concluderen dat de behandeling een significante verbetering in seksuele functie en prestatie veroorzaakte. Fenegriekzaadjes bevatten immers het bestandeel saponine, waarvan gedacht wordt dat dit de productie van mannelijke sekshormonen, waaronder testosteron, stimuleert.  Fenegriek wordt ook in kazen gebruikt vb Postelse fenegriek.

Fenegriek is ontstaan ​​in India en Noord-Afrika en dateert van zesduizend jaar geleden. Zowel de zaden als de groene bladeren worden al eeuwenlang als specerij in voedsel en kruidengeneeskunde gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Het blijkt dat het ook al heel lang de seksuele gezondheid verbetert. "Fenegriek bevat chemicaliën die eigenschappen hebben die vergelijkbaar zijn met oestrogeen en testosteron," legde Lord uit. "Onderzoek dat keek naar de effectiviteit van fenegriek voor verbeterd seksueel verlangen, toonde aan dat het op dit gebied effectief is voor zowel mannen als vrouwen." Waarom beïnvloedt het kruid het libido? Een van de redenen is dat het een goede bron van zink is, een belangrijke voedingsstof die verband houdt met de gezondheid van de geslachtsorganen.

 

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant