Contje

Contje uit Kontich
Informatie

Met de lancering van een eigen dorpsbier knoopt Kontich terug aan met haar brouwerstraditie. Het Contje is een troebel blond bier van hoge gisting dat zeer geschikt is als aperitiefdrank. Contje is een vlot doordrinkbaar bier, voldoende bitter waardoor het ideaal is als aperitief.

Contje is een bier van hoge gisting met hergisting in de fles om een langere constante smaak en smaakevolutie te waarborgen. Het wordt gebrouwen enkel met water, gerstemout, hop en gist. Er wordt voor de 2de hopgift gekozen voor de Tsjechische Saaz, een van de beste aromahoppen van de wereld.

Het bier bevat geen stabiliseerproducten, geen bewaarmiddelen, geen schuimstabiliseermiddelen, geen kruiden en geen kleurstoffen. Het is natuurlijk verzadigd met koolzuur, enkel door de gistingen. Contje is niet gefilterd, enkel gecentrifugeerd zodat er minder verlies is aan vitaminen. 

Contje is een helder blond bier met een alcoholpercentage van 5,5%. Het heeft een uiterst fruitige neus en een zeer aangename hoppige en volmondige smaak die een ware smaaksensatie verzekert!

 

Met de lancering van een eigen dorpsbier knoopt Kontich terug aan met haar brouwerstraditie. Het Contje is een troebel blond bier van hoge gisting dat zeer geschikt is als aperitiefdrank. - See more at: http://www.bieranders.be/category/b...
Alcoholpercentage: 
5,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Brouwerij: 
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensuele naam. Hoewel de naam verwijst naar de gemeente Kontich, kan ze ook verwijzen naar het lekkere schattige **** van je liefdespartner.