Con Domus

Con Domus
Informatie

Rond 1900 telde België meer dan 4000 brouwerijen. De meeste bieren uit die tijd waren dan ook streek- en zelf cafégebonden. Sinds september 1985 tapt taverne huisbrouwerij Domus in de Tiensestraat te Leuven haar eigen bier. Dat was meteen een primeur voor de Bénelux.

 

Wat moet u zich nu juist bij een huisbrouwerij voorstellen? De naam zegt het eigenlijk: een kleine brouwerij, rechtstreeks verbonden met een café. Of, als u wil, een café met zijn eigen brouwerijtje. De bierliefhebbers kunnen op die manier de brouwsels in optimale omstandigheden proeven.

In de Domus huisbrouwerij worden met kleinschalige apparatuur weer ouderwets goede bieren gebrouwen, zonder enig additief. Momenteel zijn er drie verschillende bieren die worden gebrouwen in onze eigenste huisbrouwerij. De Con Domus en Nostra Domus kan men het ganse jaar door drinken. Daarbovenop bieden we ook nog een seizoensbier dat tevens voor wat afwisseling zorgt.

Con Domus is een pils van 5%

Alcoholpercentage: 
5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

De naam Con Domus verwijst naar taverne Domus, een gekend Leuvens studentencafé, maar heeft tegelijk ook een andere meer sensuele betekenis, namelijk als andere schrijfwijze van condoom.

Extra informatie