Cichorei

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Witlof_en_wortel.jpg

Cichorei (Cichorium) is een geslacht uit de composietenfamilie (Compositae of Asteraceae). Tot dit geslacht behoren witlof (witloof) en andijvie.

In vroeger tijden werd de geroosterde wortel van de cichorei voor een koffieachtige drank gebruikt, met name in moeilijke tijden zoals de Napoleontische blokkade tijdens de Franse bezetting. Ook de bladeren zijn eetbaar, tenminste voor de bloei. Aan de bittere smaak van het melksap in de bladeren dankt de bladcichorei zijn bijnaam bitterpee (mv.: bitterpeeën). De kweek van bitterpeeën voor consumptie van de witte bladeren begon in de negentiende eeuw in de provincie Brabant rond Brussel. Vandaar de naam "Brussels lof" (https://nl.wikipedia.org/wiki/Cichorei)

In de Middeleeuwen werd cichorei aan liefdeselixers toegevoegd omdat men dacht dat het de wederzijdse trouw ten goede kwam.
Chicorei stelt je open voor onvoorwaardelijke liefde, neemt men aan. Chicorei (wortel) bevordert de toename van heilzame darmbacteriën en verhindert het opgeblazen gevoel in de buikstreek.  Misschien dat het daardoor als afrodisiacum wordt aanzien.

Ofwel is het gewoon de vorm van de groente, die net zoals wortelen een erotiserend effect heeft.

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant