Chuchuhuasi

Chuchuhuasi Photo robinskey.com

Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa) komt oorspronkelijk uit het Amazone regenwoud. Het is een enorme boom, die wel 30 meter hoog kan worden. De bast van de boom is het meest interessant en wordt gebruikt als een traditioneel medicijn bij de behandeling van pijn en ontstekingen, maar ook om de vitaliteit van de gebruiker te verbeteren.

Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa) wordt door de inheemse bevolking van het Amazone regenwoud al honderden jaren gebruikt als een traditioneel medicijn. Vrij vertaald als "bevende rug", werd Chuchuhuasi voornamelijk gebruikt bij de behandeling van rugpijn en artritis. Het is bekend dat de inheemse bevolking van de Amazone dit dagelijks drinkt in een suikerriet rum tonic om hen te helpen bij hun dagelijkse pijntjes, maar ook om hun uithoudingsvermogen te verbeteren en hun seksuele lusten op te wekken. Om deze tonic te maken, weken zij de bast in de rum om de werkzame stoffen eruit te halen. Dit is ook een zeer populair drankje bij toeristen geworden, bekend als "go-juice", vanwege de revitaliserende eigenschappen.

Actieve bestanddelen van Chuchuhuasi

Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa) heeft een enorme hoeveelheid actieve stoffen. Er zijn echter vier hoofdbestanddelen die het meest bekend zijn. Dit zijn mayteine, maytansine, dammarane en friedelane. Deze combineren met de minder actieve bestanddelen en maken een zeer gezond "supervoedsel".

Effecten van Chuchuhuasi

Er zijn vele, gevarieerde effecten van Chuchuhuasi. De voornaamste effecten die je zult ervaren zijn verminderde ontstekingen, pijnverlichting, een verbeterd immuunsysteem, ontspannen spieren, verhoogde adrenaline-ondersteuning en een verhoogde seksuele drift.

De eigenschappen van Chuchuhuasi staan er ook om bekend dat ze de spijsvertering stimuleren, tumoren helpen voorkomen en ondersteunen bij het doden van kankercellen; echter in een mindere mate dan de eerder genoemde effecten. (http://www.zamnesia.nl/afrodisiac/1...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant