Chrysantenbier

Chrysantenbier
Informatie

Chrysantenkwekerij Gediflora uit Oostnieuwkerke brengt met 'Belgian Mum N°1' een blond bier van 6.5% op de markt dat met chrysantenextract gebrouwen is.

Alcoholpercentage: 
6,5%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Bloesems zijn afrodiserend en sensueel

Extra informatie


Chrysantenkwekerij Gediflora uit Oostnieuwkerke brengt met 'Belgian Mum N°1' een blond bier van 6.5% op de markt dat met chrysantenextract gebrouwen is. "De eerste 1.000 liter is al zo goed als uitverkocht", zeggen zaakvoerders Elien Pieters en David Daenens trots.
SAM VANACKER

"We zijn op het idee gekomen toen we in januari op een plantenbeurs in Essen stonden", vertelt zaakvoerder David Daenens van chrysantenkwekerij Gediflora in de Schierveldestraat 14 in Oostnieuwkerke. "Omdat we in de winter geen chrysanten kunnen aanbieden aan onze klanten, zochten we iets om wat meer mee in de kijker te kunnen staan. We hadden in het verleden al eens chrysantenthee geproefd vanuit China en vonden het een leuke uitdaging om een eigen bier te maken, zoals zo veel mensen tegenwoordig doen."

Experimenteren

David experimenteerde met verschillende extracten en ging uiteindelijk in zee met brouwerij 't Gaverhopke uit Harelbeke. Voor dit eerste biertje liet Daenens duizend liter brouwen. De bloemblaadjes worden geoogst, gedroogd en worden vervolgens gebruikt om extract aan te onttrekken. Dat wordt tijdens een geheim brouwproces gebruikt in het bier. Het resultaat werd de Belgian Mum N°1. De benaming 'Mum' komt van de afkorting van het Engelse woord 'chrysantemum'.

Wat de smaak betreft, is het bier niet zoet noch al te bitter en het parfum van chrysanten is wel degelijk in het smaakpallet te bespeuren.

Sierplant

Met de lancering van het bier wil David ook benadrukken dat chrysanten meer mogelijkheden bieden dan de meeste mensen denken. "In België - en in de meeste katholieke landen - worden chrysanten meteen geassocieerd met begraafplaatsen. Een chrysant kan echter ook als sierplant gebruikt worden, zowel binnen als buiten. Het is spijtig dat een veelzijdige plant als deze nog te vaak als louter rouwplant wordt aanzien."

Opvolger

"In elk geval zijn de reacties op ons bier uitsluitend positief en we denken al aan een tweede biertje..., de Belgian Mum N°2, dat waarschijnlijk een bruin bier wordt", besluit David.

Voorlopig is het bier alleen te bestellen bij Gediflora of op www.belgianmumbeer.be.

Bron : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-...