Catuaba

Catuaba kruid Photo thevespiary.org

Catuaba is afkomstig uit het regenwoud van de Amazone en is een traditioneel Braziliaans geneesmiddel, waarvan gedacht wordt dat het hulp biedt bij impotentie, kracht verbetert en seksueel verlangen vergroot. De bast van de boom wordt in een drankje geweekt om dit afrodisiacum te maken.

Catuaba ofwel Erythroxylum catuaba is een struikachtige boom afkomstig uit het noordelijk deel van Brazilië. De boom behoort tot de familie van Erythroxylaceae, tot deze familie behoren ook verschillende soorten die de basis van cocaïne vormen. Catuaba bevat echter geen actieve coca-alkaloïden.

Het gebruik van catuaba in de traditionele geneeskunde en als afrodisiacum kent een lange historie. De Braziliaanse Tupi indianen ontdekten als eersten de seksueel stimulerende eigenschappen van deze bijzondere boom. Er zijn de laatste eeuwen talloze liederen ontstaan waarin de boom wordt geprezen om haar krachten.
De boom heeft oranje en gele bloemen en kleine, oneetbare, vruchten. In Brazilië is catuaba nog befaamder om zijn libidoverhogende werking dan Muira puama.
Men gebruikt de bast van de boom. Deze wordt enige uren in het water gelegd om te laten trekken, daarna wordt het als thee opnieuw opgewarmd. Net als Muira puama heeft catuaba geen negatieve bijwerkingen.

Catuaba wordt behalve als afrodisiacum ook gebruikt als natuurlijke rustgever. De plant zou een gunstige invloed hebben op de geestelijke balans en goed zijn voor het centrale zenuwselsel.

In Zuid-Amerika bevatten bijna alle likeuren catuaba. In Europa is het product minder bekend. Er zijn enkele bieren met catuaba, maar in Europa niet verkrijgbaar, tenzij zelf brouwen (http://www.gastroecho.de/2013/02/15...)

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant