Brunette

Brunette van de Hopduvel
Informatie

Blondine en Brunette zijn twee bieren van 'Dehopduvel'. Brunette is een typisch Gents huisbier van de speciaalzaak Dehopduvel. 8,5% alcohol. Lichttroebel. Donkeramberbruin. Moutig, lichtbitter, zoet.

Eind 1980 startten Toon en Moniek café De Hopduvel in de Rokerelsstraat te Gent. De naam 'Hopduvel', bedacht door Moniek, is een mythologisch begrip in de hoppeteelt rond de streek van Asse. Door de grote vraag naar thuisconsumptie werd eind 1982 de drankenhandel De Hopduvel gestart door Toon, Jaak en Marc.

Na een paar jaar op de Rooigemlaan verhuisde De Hopduvel eind 1985 naar de vroegere stoommachinefabriek 'Van De Kerckhove' langs de Coupure. Het oude fabriekspand bleek een ideale koele stockeringsplaats voor bieren en wijnen.

Ondanks de schaalvergroting in de brouwerijwereld en de daarmee gepaard gaande smaakverarming en verzoeting, is De Hopduvel doorheen de jaren blijven strijden voor de Belgische streekbieren en het unieke bierpatrimonium. Kleine brouwerijen kregen en krijgen bij ons steeds voorrang. Midden jaren negentig kwam er een kentering en steeds meer jonge starters gingen met bierbrouwen aan de slag, met een nieuw gamma aan smaken tot gevolg.

Begin jaren negentig bracht De Hopduvel zijn eigen huisbieren op de markt. Na Stropken en Chateau de Flandre blijven de Blondine, Brunette, Hoppe Pils, Gentse Tripel en de jongste telg Blondine IPA sterke huismerken. (http://www.dehopduvel.be/historiek....)

Alcoholpercentage: 
9%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensuele dame op het etiket. De naam 'Brunette' is een vrouwelijke naam.

Extra informatie

Brunette