Bonekruid

Bonekruid Bron tuinadvies.be

Het kan er een zeer onschuldig kruid uitzien met lieflijke witte bloemetjes, maar als je weet dat de formele botanische naam Satureja  hortensis afgeleid is van de saters (of satyris) dan zegt het reeds veel over het kruid.   Deze genotzoekende boswezens uit de Griekse mythologie met hun bokkenpoten en flinke erectie waren immers het symbool van de wellust.  Bonekruid is waarschijnlijk een van de oudste bekende (al dan niet vermeende) potentieverhoger.  Ten tijde van de Romeinen waren vooral de volgelingen van de wijngod Bacchus, die vaak saters in zijn gezelschap had, dol op bonekruid. De reputatie van het kruid was zo sterk dat het tijdens de middeleeuwen voor monniken verboden was om bonekruid te verbouwen.

Het meer mannelijke bonekruid is een scherp en krachtig kruid. Het wordt gebruikt in stoofpotjes van lamsvlees of rundsvlees, in sterk aromatische gerechten.  In landen rond de Middellandse zee is het in vrijwel elke keuken aanwezig.  Bonekruid werkt sterk op de functie van de gal en de gal oefent invloed uit op de werking van de mannelijke geslachtsorganen. Er wordt beweerd dat wie nogal verlegen van aard is en het lijfelijke contact niet bewust opzoekt en moeilijk met zijn gevoelens voor de dag komt, na het innemen van een hoeveelheid bonekruid van een bedeesde twijg overgaat naar een stoere tak en dit mag je ook in figuurlijke zin bekijken. Het krachtige kruid kan iemand een stevige duw in de rug geven en de mannelijke potentie verhogen.  Maar men mag niet overdrijven want wie van nature al hevig is, zou na het eten van bonekruid agressief kunnen worden.( Lan, Kwee, S. & van Amsterdam, H. 2002).

Bonenkruid…de viagra uit de natuur. Oude boeken beschrijven bonenkruid als het ‘kruid van de liefde en geluk’. Met bonenkruid voel je je boordenvol levenslust en energie en… het verdrijft maagpijn.

Bronnen  digituin.tuinadvies.be

 
Afrodiserend ingrediënt:
Afrodiserende bieren: 

Welke bieren horen bij dit afrodiserende ingrediënt? Klik op de onderstaande link en duid het afrodiserend ingrediënt aan. Als er niets verschijnt nadat u op toepassen hebt geklikt, wil dat zeggen dat er geen bieren met dit ingrediënt bestaan of dat we deze nog niet tegengekomen zijn.

Klik hier om het zoekvenster te openen.

 
Leuk om weten

 

 
En ook nog interessant