Blondine

Blondine
Informatie

Een blond bier gebrouwen door brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde in opdracht van drankenhandel de Hopduvel uit Gent. De naam zegt het zelf, het is een blond bier. Oog: Goudblond, randje amber met een fijne pareling en een witte medium kraag.

Licht fruitige neus met wat hoptoetsen en een lichte gistgeur. Aroma vlakt af tot neutraal kort na het inschenken.

Mond: Pittig door de rijke hoevelheid Co2,. Licht fruitig en een weinig zoet maar blijft op de vlakte qua smaakvorming. Kleine bittere afdronk (http://belgianbeergeek.be/2013/09/0...)

Eind 1980 startten Toon en Moniek café De Hopduvel in de Rokerelsstraat te Gent. De naam 'Hopduvel', bedacht door Moniek, is een mythologisch begrip in de hoppeteelt rond de streek van Asse. Door de grote vraag naar thuisconsumptie werd eind 1982 de drankenhandel De Hopduvel gestart door Toon, Jaak en Marc.

Na een paar jaar op de Rooigemlaan verhuisde De Hopduvel eind 1985 naar de vroegere stoommachinefabriek 'Van De Kerckhove' langs de Coupure. Het oude fabriekspand bleek een ideale koele stockeringsplaats voor bieren en wijnen.

Ondanks de schaalvergroting in de brouwerijwereld en de daarmee gepaard gaande smaakverarming en verzoeting, is De Hopduvel doorheen de jaren blijven strijden voor de Belgische streekbieren en het unieke bierpatrimonium. Kleine brouwerijen kregen en krijgen bij ons steeds voorrang. Midden jaren negentig kwam er een kentering en steeds meer jonge starters gingen met bierbrouwen aan de slag, met een nieuw gamma aan smaken tot gevolg.

Begin jaren negentig bracht De Hopduvel zijn eigen huisbieren op de markt. Na Stropken en Chateau de Flandre blijven de Blondine, Brunette, Hoppe Pils, Gentse Tripel en de jongste telg Blondine IPA sterke huismerken.

http://www.dehopduvel.be/historiek....

Alcoholpercentage: 
8%
Kenmerken
Soort bier:
Sensuele toets
Sensueel motief:
Sensuele verantwoording

Sensueel etiket met een mooie blonde dame op het etiket.

Extra informatie

Blondine