Blonde stoot

Blonde stoot
Informatie

Blonde Stoot (5%) is een goudblond, licht bier vol smaak. “We wilden een bier creëren dat even licht is als een pintje, maar met veel meer smaak. Dat deden we bijvoorbeeld door haver te gebruiken in ons beslag en door onder andere met de heel aromatische citra-hop te werken bij de lagering, de zogenaamde dryphopping”, vertelt Elise Vandoninck van Bieren Cabardouche.

Het gaat snel bij de Antwerpse huisbrouwerij Bieren Cabardouche. Eind vorig jaar lanceerde Cabardouche haar eerste bier, Escort Deluxe. Nog geen half jaar later brengt ze twee nieuwe bieren uit: Blonde Stoot en Stout Mokke. Ze zullen voor het eerst te proeven zijn in hun nieuwe pop-upshop Olala in de Statiestraat in Berchem.

Blonde Stoot is een fruitig en fris blond bier, met lichtbittere afdronk. Je proeft toetsen van ananas, limoengras en citrus. Het doet denken aan het immer goedgezinde blondje waar iedereen vrolijk van wordt op een zomerse avond.

Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Sensuele toets
Afrodiserend ingredient: 
Sensuele verantwoording

Sensuele naam : Blonde stoot doet aan een vrouw denken die van wanten weet. Sensueel ingrediënt : het bier bevat naast mout ook haver en citra hop.

Extra informatie

Praktische info
Olala – bier en chocola –
Statiestraat 126
2600 Berchem