Blond zoetje

Blond zoetje
Informatie

Het 'Blond Zoetje' is een zoet en uitnodigend winter(dessert)bier. Ze is uitnodigend als een wentelteefje bij het ontbijt op zondagmorgen. De 'Blond Zoetje' werd op smaak gebracht met een natuurlijk esdoorn aroma en enkele 'winterse' kruiden. Ze geeft je gegarandeerd een stoot warmte en genot bij het haardvuur.

Winterbier is een bier, dat tijdelijk in de winter wordt verkocht. Het is een bovengistend bier met een moutige smaak en een relatief hoog aldocholpercentage. De kleur van het bier varieert meestal tussen amber en donker gekleurd, maar er zijn ook lichte varianten (zoals die van ons). In veel van deze bieren worden kruiden toegevoegd, zoals kaneel, honing, zoethout en kruidnagel.

Oordeel : je moet van het bier houden. Het is sterk aangezoet met esdoornsiroop, wat het bier een erg karakteristieke stroopachtige smaak geeft.  Op de bodem van het glas bevindt zich behoorlijk wat gist en restanten van de siroop.  Waarschijnlijk enkel geschikt voor echte liefhebbers (van het bier dan).

Alcoholpercentage: 
7%
Kenmerken
Soort bier:
Gistingswijze:
Hergist op fles:
Sensuele toets
Sensuele verantwoording

De naam van het bier kan als een koosnaampje gebruikt voor je blonde tafelgenote maar ook het etiket mag er zijn, met een tekening van een knappe blonde stoot. En het bier bevat belangrijke afrodiserende ingrediënten.

Extra informatie

Blond zoetje etiket